fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa tender dostavljene dvije ponude

Na tender dostavljene dvije ponude

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na drugi tender za izgradnju sistema trajnog napajanja električnom energijom dionice auto-puta Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, stigle su dvije ponude, saopšteno je iz Monteputa.

Izvršni direktor Monteputa, Jonuz Mujević, kazao je Pobjedi da su ponude otvorene, a da će odluka o tome ko će graditi sistem trajnog napajanja električnom energijom prioritetne dionice auto-puta biti donijeta najkasnije za sedam dana.

Prema njegovim riječima, ponude su poslale dvije domaće kompanije, koje predstavljaju konzorcijume.

Državno preduzeće Monteput poništilo je prvi tender za izgradnju energetske infrastrukture duž autoputa 16. avgusta, zato što nijedan od ponuđača nije predao ispravnu ponudu. Nakon toga raspisan je novi tender po skraćenom postupku.

Ponude su na prvi tender dostavile dvije kompanije, podgorički Novi Volvoks i budvanski Elektro tim sa partnerskim kompanijama iz Švajcarske i Njemačke.

Procijenjena vrijednost radova je 38,23 miliona EUR, a Monteput će taj iznos obezbijediti iz kredita Investiciono-razvojnog fonda (IRF).

Monteput je krajem maja potpisao ugovor sa IRF o odobrenju kredita za izgradnju elektro-napajanja autoputa. Rok za realizaciju ugovora je 12 mjeseci od uvođenja u posao.

Najčitanije