fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMilošević novi direktor UPC

Milošević novi direktor UPC

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za novog direktora Uprave prihoda i carina (UPC) Vlada je na elektronskoj sjednici izabrala Rada Miloševića, piše Dan.

Tu informaciju podgoričkom listu je potvrdio upravo Milošević, koji je aktuelni državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Milošević će biti izabran na mandat od pet godina.

On je zajedno sa vršiteljkom dužnosti pomoćnice direktora UPC, Jelenom Đukić, bio prvorangirani na konkursu Uprave za kadrove, koji je završen 28. marta.

Đukić je u utorak predložena Komisiji za kadrove za direktoricu od Ministarstva finansija, koje vodi Milojko Spajić.

Zašto i kako je došlo do obrta, pa nije izabrana Đukić, već Milošević, koji je član Građanskog pokreta URA, Dan nije uspio da sazna.

Prema nezvaničnim saznanjima, Spajić je predložio Vladi da Milošević bude direktor. Zašto je promijenio odluku od utorka, Dan nije uspio od njega da sazna.

Konkurs za direktora UPC raspisan je početkom marta, nakon što je nastao problem sa koncesijom za Džek pot, odnosno nakon što vršiteljka dužnosti direktorice, Milena Petričević, nije dala mišljenje u vezi sa produženjem koncesije, pa je Džek pot nastavio da priređuje igre na sreću u kazinu u Bečićima bez naknade, umjesto da plati dva miliona.

Zbog toga je Spajić tražio ostavku Petričević, ali nakon što je nije dobio, Uprava za kadrove je raspisala konkurs.

Na konkurs se javilo devet kandidata, a Uprava je osim Miloševića i Đukić, Vladi poslala rang listu na kojoj je Petričević bila druga, a treći vršitelj dužnosti pomoćnika direktora UPC Miloš Medenica.

Na kraju se, kao piše list, ipak desilo ono što je malo ko očekivao, a to je da aktuelna Vlada za direktora izabere funkcionera Građanskog pokreta URA.

Prije Petričević, vršitelj dužnosti direktora UPC bio je Aleksandar Damjanović, koji će biti ministar finansija u manjinskoj Vladi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Danas i sjutra međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti

Podgorica, (MINA) – Međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti, na kojoj će govoriti vodeći stručnjaci...