fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMandić: Nijesam glasao u Srbiji

Mandić: Nijesam glasao u Srbiji

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da nije išao u nedjelju u Srbiju kako bi glasao na izborima, već da bi čestitao prijateljima na pobjedi.

Poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić zatražio je, na početku zasijedanja Skupštine, od Mandića da objasni građanima šta je, u izbornoj noći u Srbiji, radio u štabu Srpske napredne stranke.

Mandić je kazao da državu Crnu Goru, prema Ustavu, predstavlja crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

Mandić je kazao da je on predsjednik Skupštije Crne Gore jer je takav dogovor unutar koalicije Za budućnost Crne Gore i parlamentarne većine.

„Imao sam dužnost da kao predsjednik Nove srpske demorkatije (NSD), nakon izbora, budem sa prijateljima kojima sa poželio uspjeh u daljem rukovođenju Srbijom“ rekao je Mandić.

On je kazao da je siguran da je interes Crne Gore da ima dobre odnose sa Srbijom, i da glavni most za takve odnose treba da budu srpski političari iz Crne Gore.

„Što to vama smeta? Ako želite dobro Crnoj Gori treba da želite da imamo dobre odnose sa svim susjedima. Nemojte nama udaljavati Srbiju. Umjesto da mi kažete “bravo što nam pomažete da imamo dobre odnose sa Srbijom”, insistirate na tome da imamo loše odnose”, naveo je Mandić.

On je rekao da nema ličnu kartu, niti pasoš Srbije, kao i da nije upisan u birački spisak te zemlje.

“Nijesam glasao na izborima u Srbiji, niti sam dao nijednu javnu izjavu i samim tim se nijesam miješao u unutrašnje stvari Srbije. Kada su se završili izbori, bio sam sa svojim prijateljima i to može da bude samo na korist Crne Gore”, rekao je Mandić.

On je dodao da svaki građanin treba da se raduje što Crna Gora ima dobre kontakte sa rukovodstvom Srbije.

“To treba da služi na čast, a ne na sramotu kako želite da predstavite”, rekao je Mandić.

Nikolić je rekao da je Mandić odlaskom u Srbiju priznao da je to njegova država.

On je kazao da je Mandić predsjednik crnogorskog parlamenta 24 sata.

“Navedite mi jedan primjer iz svijeta da neki nosilac državnih funkcija prisustvuje u izbornom štabu, da se slika i aplaudira izbornoj pobjedi, a da to nije Milorad Dodik. Ne možete zato što se to ne radi i ne možete naći adekvatno objašnjenje za ovaj postupak”, dodao je Nikolić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije