fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLP: Otkazivanje učešća na EXPO-u još jedna blamaža Vlade

LP: Otkazivanje učešća na EXPO-u još jedna blamaža Vlade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada premijera Zdravka Krivokapića još jednom je priredila međunarodnu blamažu Crnoj Gori otkazivanjem učešća na EXPO svjetskom kulturnom i ekonomskom događaju prve klase, ocijenili su iz Liberalne partije (LP).

“Crna Gora već godinama gradi prepoznatljiv imidž u međunarodnim krugovima predstavljajući svoju kulturu, tradiciju, prirodne i privredne potencijale na ovoj prestižnoj izložbi. Međutim, ovoj Vladi očigledno nije prioritet nastavak međunarodnih integracija i promovisanje Crne Gore kao poželjne destinacije za investicije, ulaganja i razvoj”, navodi se u saopštenju LP.

Crna Gora je na EXPO Dubai ove godine trebalo da se predstavi temom Održivost.

Iz LP-a su dodali da je paviljon trebalo da bude inspirisan bogatim kulturnim naslijeđem i da približi Crnu Goru turistički, ekonomski i na svaki način cijelom svijetu.

“No, zatiranje kulture jedne države i naroda očigledno je prvi korak ka već jasnoj namjeri zatiranja svega što je Crna Gora postigla u prethodnoj deceniji. Bez kulture i otvorenosti prema svijetu, nema ni bolje budućnosti ni razvoja”, zaključili su iz LP.

Najčitanije