fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLeberle: Povratak u normalan život tek za godinu

Leberle: Povratak u normalan život tek za godinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Povratak u normalan život, kakav je bio prošle godine, može se očekivati tek krajem naredne, saopštio je glavni izvršni direktor NLB banke, Martin Leberle.

“Dakle, još 12 mjeseci moramo da se nosimo sa većim rizikom od zaraze, neizvjesnošću i lošijim ekonomskim prilikama za preduzeća i građane. Pripremaćemo se za oporavak ekonomije, ali i ostalih životnih okolnosti. U Crnoj Gori će se to ogledati, nadamo se, kroz poboljšanje u turističkom sektoru uz revitalizaciju srodnih grana ekonomije i konačno cijelog sistema”, rekao je Leberle u intervjuu za Vikend novine.

On je, međutim, upozorio da će se to dogoditi samo ako svi poštuju osnovna pravila zaštite od širenja pandemije.

Leberle je kazao da je poslovanje NLB banke pogođeno pandemijom koronavirusa podjednako kao i klijenata i porodica njegovih kolega.

“Ipak, donekle smo bili zaštićeni pošto imamo uspostavljene planove za vanredne situacije i visokokvalifikovane i motivisane zaposlene. U NLB banci smo brzo mogli da primijenimo usluge i proizvode kako bismo našim klijentima olakšali život tokom pandemije”, rekao je Leberle.

On je dodao da su od početka postavljeni jasni prioriteti: bezbjednost i zaštita zaposlenih, što banci omogućava da pruža usluge klijentima.

“Klijentima nudimo jednostavna i pametna rješenja uz povoljne cjenovne uslove koji im pomažu da prežive tešku situaciju. Nadamo se da će se kriza završiti što prije, ali smo spremni za bilo koji scenario”, poručio je Leberle.

Banka, prema njegovim riječima, nastavlja proces digitalizacije i tokom pandemije. On je saopštio i da vjeruje da najmanje 50 odsto posjeta klijenata filijalama banaka nije neophodno ako bi svi koristili dostupna digitalna rješenja.

“Naš zadatak nije samo digitalizacija, već i objašnjavanje i edukacija građana da koriste bankomate, platne kartice, računare i pametne telefone. Zadatak je cijelog društva da dalje promoviše digitalizaciju, jer ona ne samo da smanjuje troškove za korisnike, već podstiče održivost i zaštitu životne sredine zbog manje papira i saobraćajne gužve u gradovima”, kazao je Leberle.

On je naveo da je banka ostvarila dobre rezultate učešćem u projektu Hiljadu plus.

“Obezbjeđivanje finansija za rješavanje stambenog pitanja najvažniji je finansijski zadatak u našem životu. Za to je potrebno obezbijediti najbolji mogući savjet. I ovdje prisustvo i dolazak u filijalu igra važnu ulogu. Naime, moje kolege u našim filijalama veoma dobro savjetuju i pomažu klijentima u vezi sa najboljim mogućim i pojedinačnim rješenjem za finansiranje”, rekao je Leberle.

On je, na pitanje da li postoje najave o spajanju NLB i Komercijalne banke u Crnoj Gori, odgovorio da takav projekat akvizicije prate jasno deflnisana međunarodna pravila i lokalna regulativa, kako na nivou procesa, tako i kod informisanja o realizaciji.

“NLB grupa je profesionalno pripremljena i čim proces započne, istovremeno će biti pokrenut i proces informisanja javnosti”, objasnio je Leberle.

Najčitanije

Jakšići četvrtoplasirani u Austriji

Podgorica, (MINA) - Crnogorski automobilista Vasilije Jakšić kao četvrtoplasirani završio je premijernu trku nove...