fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKvalitetno upravljati prostorom i ulagati u infrastrukturu

Kvalitetno upravljati prostorom i ulagati u infrastrukturu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Najznačajniji izazovi, kada je u pitanju dalji razvoj Budve, tiču se kvalitetnog upravljanja prostorom, ulaganja u lokalnu infrastrukturu i očuvanja predivne prirode koja dominira zaleđem opštine, saopštio je crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

On je, povodom Dana opštine Budva, kazao da je ta opština, smještena u srcu crnogorske obale, oduvijek predstavljala potencijal za privlačenje investicija i stvaranje povoljnog ambijenta za ekonomski razvoj i intenziviranje ekonomskih aktivnosti.

„Raznovrsnom turističkom i gastronomskom ponudom, bogatim kulturno umjetničkim i zabavnim sadržajima, kao i tradicionalnim gostoprimstvom, Budva decenijama nudi najviše standarde turističke djelatnosti, presudno doprinoseći afirmaciji Crne Gore kao reprezentativne turističke destinacije“, naveo je Milatović u čestitki povodom Dana opštine.

On je rekao da želi da vjeruje da će u Budvi uskoro doći do normalizacije političke situacije i da će se zajedničkim snagama vođenjem progresivne razvojne politike na državnom i lokalnom nivou omogućiti kontinuirani napredak opštine, istrajavajući na putu dostizanja evropskog standarda života za sve naše građane.

“Dan pobjede nad okupatorom je 22. novembar kada se sjećamo čina hrabrosti i požrtvovanja naših predaka u borbi protiv fašizma. 79 godina kasnije, vrijednosne osnove na kojima je počivao antifašistički pokret i dalje predstavljaju neiscrpnu inspiraciju i nadahnuće za sadašnje generacije, posebno po pitanju suočavanja sa savremenim izazovima“, zaključio je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...