fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKovačević novi stečajni sudija za MA

Kovačević novi stečajni sudija za MA

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za stečajnog sudiju u predmetu Montenegro Airlines (MA) imenovan je sudija Ilija Kovačević, potvrđeno je zvanično Vijestima u Privrednom sudu kojim rukovodi vršiteljka dužnosti predsjednice Dijana Raičković.

Stečajni sudija u ovom predmetu bio je doskorašnji predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić, koji se nalazi u pritvoru od 9. maja, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i da je vođa organizovane kriminalne grupe koja je postupala u deset stečajnih predmeta nezakonito.

Jovaniću je Sudski savjet 14. maja konstatovao prestanak funkcije u Privrednom sudu i od tada je upražnjeno mjesto stečajnog sudije u slučaju MA.

Među uhapšenima je i stečajni upravnik MA Saša Zejak.

”Za spise predmeta koji su formirani u stečajnom postupku koji se vodi nad stečajnim dužnikom MA u stečaju, metodom slučajne dodjele predmeta, zadužen je sudija Ivan Kovačević, koji se nalazio na dužem odsustvu – bolovanju, pa je tek nedavno počeo sa radom. Nakon što budu preuzete radnje u pogledu imenovanja upravnika, kao i ostale radnje u postupku, blagovremeno ćemo Vas obavijestiti”, navodi se u odgovoru Privrednog suda na pitanja koja su Vijesti proslijedile u vezi sa tim stečajnim postupkom.

Stečaj u bivšem nacionalnom avio-prevozniku uveden je krajem aprila prošle godine na zahtjev Uprave prihoda i carina (UPC) zbog poreskog duga od 11,9 miliona EUR.

Radnicima se duguje sedam zarada, kao i staž za oko tri godine. Ukupni dugovi kompanije su 110 miliona EUR. Većina imovine kompanije nalazi se pod hipotekama, zabilježbama i drugim teretima povjerilaca.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije