fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKonferencija Zeleni horizonti ekonomskog razvoja 21. oktobra

Konferencija Zeleni horizonti ekonomskog razvoja 21. oktobra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regionalna konferencija Zeleni horizonti ekonomskog razvoja, koju organizuje Privredna komora (PKCG), biće održana 21. oktobra u hotelu Splendid u Budvi.

Konferenciju će otvoriti predsjednica PKCG Nina Drakić i ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Damjan Ćulafić.

Konferencija će se, kako je saopšteno iz PKCG, fokusirati na ključne aspekte zelene tranzicije kroz tri panela.

Prvi panel, pod nazivom Zeleni ciljevi: Postavljanje prioriteta za održivu budućnost, baviće se strateškim ciljevima i politikama koje treba postaviti kako bi se osigurala održivost, sa posebnim naglaskom na ekonomske i regulatorne inicijative koje mogu ubrzati prelazak na održive modele poslovanja u Crnoj Gori i regionu.

Drugi panel, na temu Dekarbonizacija: Od smanjenja emisija ugljenika do evolucije poslovanja, fokusiraće se na načine kojima kompanije mogu smanjiti emisije ugljenika i prilagoditi svoje poslovanje ekološkim standardima.

“Razmatraće se prilagođavanje privrede evropskim regulativama i standardima, što uključuje obaveze vezane za emisije ugljenika i politike koje podstiču ulaganja u zelene tehnologije”, dodaje se u saopštenju.

Treći panel, pod nazivom Ubrzanje zelene tranzicije: Aktiviranje potencijala privatnog sektora, istražiće ulogu privatnog sektora kao ključnog pokretača zelene tranzicije, uz razmatranje primjera kompanija koje predvode zelene inicijative i kako se putem inovacija, ulaganja i saradnje mogu ostvariti značajni ekološki pomaci.

Za učešće na konferenciji zainteresovani se mogu prijaviti do 16. oktobra putem LINKA

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Otvoren konkurs za podršku ženskom preduzetništvu

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Opština Herceg Novi objavila je konkurs za raspodjelu sredstava budžeta...