fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKompanije svaki treći dan podnosile po jednu žalbu

Kompanije svaki treći dan podnosile po jednu žalbu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanije i konzorcijumi su tokom prošle godine podnijeli čak 138 žalbi državnoj Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

To znači da je tokom prošle godine praktično svaki treći dan podnošena po jedna žalba na zakonitost postupka javnih nabavki u Crnoj Gori, piše Dan.

“Komisija za zaštitu prava je u drugoj polovini prošle godine imala u radu ukupno 150 predmeta, od čega 24 predmeta prenijeta iz prve polovine godine, kao i 126 predmeta primljenih u drugoj polovini godine”, navodi se u izvještaju o radu Komisije u koji je list imao uvid.

Zakonom o budžetu Crne Gore za prošlu godinu, Komisiji su opredijeljena sredstva u iznosu od 443,3 hiljade EUR.

Prema istim podacima, od 138 žalbi odbijene su kao neosnovane 23, dok su 32 usvojene. Povodom žalbe po službenoj dužnosti poništena su ukupno 64 postupka javne nabavke u cjelosti.

U izvještajnom periodu Komisija je imala 12 predmeta po osnovu izvršenja presuda Upravnog suda. Od ukupnog broja tih predmeta riješeni su svi.

Od ukupnog broja riješenih žalbenih predmeta, njih 138, Komisija za zaštitu prava je u izvještajnom periodu riješila 103 žalbe izjavljene na Odluku o izboru najpovoljnije ponude.

Oko 15 žalbi se odnosilo na tendersku dokumentaciju, 11 na odluku o obustavljanju postupka javne nabavke, četiri na odluku o isključenju iz postupka javne nabavke, dvije na odluku o poništenju postupka javne nabavke i po jedna na izmjenu i dopunu tenderske dokumentacije, rješenje o izboru najpovoljnije ponude i javni poziv.

Najčitanije