fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKadrovskim promjenama obezbijediće se intenzivnija saradnja

Kadrovskim promjenama obezbijediće se intenzivnija saradnja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kadrovskim promjenama u organima upravljanja Nacionalne turističke organizacije (NTO) obezbijediće se intenzivnija saradnja sa Vladom, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Iz tog Vladinog resora su kazali da je danas održana prva vanredna sjednica Skupštine NTO, kojom je predsjedavao predsjednik NTO-a i ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

Sjednica je sazvana usljed potrebe za kadrovskim promjenama u organima upravljanja NTO-a, odnosno u Skupštini, Izvršnom i Nadzornom odboru.

„Prevashodni cilj, između ostalog, je i da u navedenim organima većina predstavnika Vlade budu iz resornog Ministarstva, u čijem djelokrugu rada se nalazi oblast turizma“, navodi se u saopštenju.

Shodno tome, kao predstavnica Vlade u Skupštini NTO-a imenovana je državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović.

„U Izvršnom odboru je za predsjednicu izabrana diplomirana ekonomistkinja zaposlena u resornom ministarstvu za poslove turizma, Ljiljana Vuksanović, dok su za članove izabrani magistri turizma i ekonomije, Nebojša Racković i Milena Jovetić, takođe zaposleni u Ministarstvu ekonomskog razvoja“, navodi se u saopštenju.

U Nadzornom odboru NTO-a za predsjednicu je izabrana magistrica hemije i hemijske biologije, sa univerzitetskim obrazovanjem stečenim na Harvadu, Milica Marković, kao i magistar ekonomije Omer Cikotić, oboje predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Kadrovskim promjenama se, kako je saopšteno, očekuje intenzivniji i plodotvorniji odnos sa lokalnim turističkim organizacijama, u pravcu što efikasnijeg postizanja konkretnih rezultata, kojima će se obezbijediti brže ostvarenje strateških ciljeva razvoja turizma.

Najčitanije