fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJavni poziv za dodjelu podrške uvođenju inovacija

Javni poziv za dodjelu podrške uvođenju inovacija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, objavilo je javni poziv za dodjelu podrške uvođenju inovacija u sektor poljoprivrede za ovu godinu.

Javnim pozivom koji je objavljen u okviru Agrobudžeta, se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

Podrška se obezbjeđuje za uvođenje inovativnih tehnologija odnosno aktivnosti u poljoprivrednoj proizvodnji, uvođenje pametnih tehnologija za borbu protiv klimatskih promjena, uvođenje novih proizvoda ili usluga, te sprovođenje drugih relevantnih aktivnosti koje imaju za rezultat unapređenje konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje.

Maksimalno prihvatljiva investicija iznosi deset hiljada EUR uz budžetsku podršku do 80 odsto vrijednosti prihvatljive investicije, odnosno do osam hiljada EUR.

Minimalna vrijednost investicije je 500 EUR, osim u slučaju kada se investicija odnosi na nabavku atesta za rasprskivače, gdje je minimalna investicija jednaka vrijednosti investicije.

Korisnici podrške su poljoprivredna gazdinstva koja moraju biti upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju, kao i u odgovarajućim registrima organa uprave i/ili Ministarstva, najkasnije do dana objave javnog poziva.

Rok za podnošenje zahtjeva za odobravanje projekata je 23. maj.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i zahtjevi za odobravanje, nalaze se na internet stranici Ministarstva.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020 482 115.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije