fbpx
26.8 C
Podgorica
August 9, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessIspitaće poslovanje Monteputa

Ispitaće poslovanje Monteputa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Ministarstvu kapitalnih investicija očekuju da do kraja mjeseca promijene menadžment u državnom preduzeću Monteput.

U četvrtak je na Vladi usvojen novi statut te državne kompanije, kojim će Vlada vratiti punu kontrolu i nadzor nad radom odbora direktora, piše Dan.

Novi statut, kako su kazali iz Ministarstva, stupiće na snagu danom objavljivanja u Službenom listu, što se očekuje sljedećeg petka.

“Predlog Ministarstva za novi odbor direktora će se naći na nekoj od narednih sjednica Vlade, u najskorijem mogućem roku, u skladu sa procedurama”, kazali su za Dan iz resora na čijem čelu je Mladen Bojanić.

Tim preduzećem i dalje upravlja kadar bivše vlasti, odnosno DPS-a i Bošnjačke stranke. Predsjednik odbora direktora Monteputa je Nikola Divanović, funkcioner DPS-a, koji je prošle godine kada je DPS
nakratko, pred republičke izbore i lokalne izbore u Budvi preuzeo vlast u tom gradu, bio predsjednik Opštine Budva.

Divanović je za predsjednika borda imenovan krajem oktobra prošle
godine, mjesec uoči dolaska nove Vlade i dva mjeseca nakon poraza DPS-a na parlamentarnim izborima.

Članovi borda Monteputa su Zahit Ličina i Nikola Đurović, dok je izvršni direktor preduzeća Jonuz Mujević. Vlada je takođe krajem oktobra prošle godine odlučila da Mujević ostane na toj poziciji. To je uradila vlada Duška Markovića, koja je tada bila u tehničkom mandatu.

Na istoj sjednici za direktora poslovne jedinice za upravljanje autoputem reizabran je Goran Vujović.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija su naveli da će, kada se promijeni menadžment kompanije, Odjeljenje za borbu protiv korupcije i Odjeljenje za korporativno upravljanje, zajedno sa novim odborom direktora, obaviti pregled dokumentacije, odnosno analizu kako bi utvrdili da li postoje eventualne neregularnosti u poslovanju Monteputa u prethodnom periodu, o čemu će pružiti informaciju javnosti i nadležnim institucijama.

Oni su kazali da su do sada imali radnu komunikaciju i saradnju sa menadžmentom Monteputa.

“S obzirom na to da je Monteput direktno uključen u projekat izgradnje prioritetne dionice autoputa Smokovac – Mateševo, kao i u druge značajne projekte, Ministarstvo je imalo radnu komunikaciju i saradnju sa dosadašnjim menadžmentom kako bi osigurao nesmetan rad na njihovoj realizaciji”, rekli su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U srijedu isključenja u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u srijedu će bez napajanja električnom energijom ostati:  Podgorica - u...