fbpx
NaslovnicaGlavna vijestGjeloshaj: Akcija Limitirane cijene dala rezultate

Gjeloshaj: Akcija Limitirane cijene dala rezultate

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Akcija Limitirane cijene dala je odlične rezultate, a do kraja sedmice mogu se očekivati i nove odluke u vezi sa njenim nastavkom, najavio je ministar ekonomskog razvoja, Nik Gjeloshaj.

“Akcija Limitirane cijene, koja je pokrenuta krajem marta, dala je odlične rezulatate, koji su potvrda da je stručan i odgovoran pristup jedini princip kojim se moramo voditi prilikom donošenja odluka”, naveo je Gjeloshaj u saopštenju.

On je naveo da zahvaljujući toj akciji Vlade, u aprilu ove godine praktično nije zabilježena inflacija.

“Odnosno, u poređenju sa martom, iznosila je 0,1 odsto”, navodi se u saopštenju iz Kabineta potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku.

Gjeloshaj je rekao da se sama akcija posebno reflektovala na segmente koje su targetirali i to snižavanje cijena, a ne samo zaustavljanje njihovog rasta, zatim zaustavljanje inflacije i promocija domaćih proizvoda.

“Ništa manje ne očekujem ni za mjesec maj”, rekao je Gjeloshaj.

On je najavio i da se, u saradnji sa partnerima, već tokom sedmice mogu očekivati i nove odluke u ovom smjeru.

“Opcija koju trenutno razmataramo je produžavanje trajanja akcije tokom turističke sezone – odnosno da zadržimo grupu “I” u kojoj se nalazi pet osnovnih proizvoda iz važeće akcije “limitirana cijena”, uz definisanje nove grupe za domaće proizvode”, objasnio je Gjeloshaj.

Imajući u vidu da je važeća akcija imala odličan efekat na promet domaćih proizvoda, a u namjeri da istu dodatnu podstaknu, iz Ministarstva su pozvali trgovinske lance da pozicioniraju i uvrste sve i baš sve domaće proizvode na svoje rafove sa limitiranom maržom.

“Očekujemo da do kraja sedmice predstavimo sve detalje nove odluke i napominjemo da će Ministarstvo pratiti njeno sprovođenje, te reagovati na eventualnu nedosljednu primjenu trgovinskih lanaca u odnosu prema domaćim proizvodima”, dodao je Gjeloshaj.

Nakon analize efekata ovih akcija, od septembra će, kako je najavio, inovirati odluku na osnovu iskustva i postignutih rezulatata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije