fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirane tri pritužbe

Evidentirane tri pritužbe

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane tri prijave, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Građani su se žalili da pekara Orex u Podgorici i auto servis u Beranama ne izdaju fiskalne račune, a obje primjedbe su u proceduri.

Evidentirana je i pritužba da menadžment Televizije Pljevlja već duže vrijeme pojedinim zaposlenim isplaćuje plate prema uvećanim koeficijentima koje su oni dobili preko aneksa ugovora, a da ne postoje u aktu o sistematizaciji radnih mjesta.

„Koeficijenti su mnogo veći nego predviđeni sistematizacijom, tako da zaposleni i menadžment nanose štetu firmi i ostalim zaposlenim“, navedeno je u prijavi.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Abazović: Rezultati Vlade impresivni

Podgorica, (MINA) – Rezultati Vlade Crne Gore su impresivni, ocijenio je lider Građanskog pokreta...