fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirana 71 pritužba

Evidentirana 71 pritužba

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirana 71 primjedba, uglavnom na neizdavanje fiskalnih računa, a na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se žalili da se fiskalni računi ne izdaju u restoranima Menheten i Valdanos u Ulcinju, auto servisima Đuro i Renoll, buregdžinici Vukčević, pekari Viktorija i blizu pošte u Zagoriču, knjižari preko puta Ekonomske škole i marketu Tomić u Podgorici, parkinzima u Perastu i Zelenici, restoranu na plaži Trsteno, hostelu Highlander i restoranu Durmitor na Žabljaku, vulkanizeru u Nikšiću, Raffaelo konobi Krušo u Herceg Novom i plažnim barovima Casa Leggere, Svetionik i Fortaleze u Lepetanima.

Fiskalne račune, prema podacima iz prijava, ne izdaju ni restoran Krapina u Budvi, plažni bar Plava trojka i Zmijica u Herceg Novom, Irski pub Greenwood u Nikšiću, hotel Berane u Beranama i plaže Waikiki u Tivtu i Ivana u Ulcinju.

Računi se ne izdaju ni u piljari u Plavu, MB motelu Tara na Žabljaku, restoranima Gošović u Podgorici i Astarea u Rafailovićima, frizerskom salonu L&N u Budvi, kao i na parkingu u Baru.

Evidentirane su i prijave da diskoteka Buda bar u Ulcinju krši epidemiološke mjere, Semi market u Bijelom Polju radi na crno, dok market Drašković u Podgorici nije plaćao porez.

Građani su se žalili i da market N&O u Podgorici ima neadekvatne uslove za prodaju prehrambenih proizvoda, da se na zelenoj pijaci u Baru prodaju proizvodi sumnjivog posrijekla, da u podgoričkom marketu Aroma ne vraćaju precizan kusur, dok u Idei računaju ambalažu u cijenu proizvoda.

Evidentirana je prijava da prodavačica u marketu Voli u Tološima u Podgorici tuđe račune evidentira na sebi znane telefonske dopune, vezujući time te brojeve telefona sa karticama kojima je plaćen račun.

Građani su se žalili da trafika kod hotela Slavija u Budvi prodaje cigarete bez akciza, da u automat klubu Kajot u Rožajama rade neosigurani radnici, da lokal Čudesa od mesa u Sutomoru posluje bez dozvole, a da kupalište u okviru objekta Fiammanti u Herceg Novom nema slobodan dio, bez plažnog mobilijara.

Evidentirane su i prijave da lokal Amante u Baru radi do ranih jutarnjih sati, restoran Riblja čorba na Adi Bojani neometano organizuje žive svirke, Korzo u Bijelom Polju služi hranu kojoj je istekao rok, a plažni bar u Budvi radi noću, iako po pravilniku može djelatnost obavljati isključivo danju.

Građani su se žalili da zaposleni u marketu Idea u Donjoj Lastvi krše epidemiološke mjere, plaža Bambi u Herceg Novom nema spasioca, dok u barskoj vili Alba zaposleni nijesu prijavljeni.

Građani su se žalili i na dim od vatre kod aerodroma „Špiro Mugoša“, prljavu vodu na kupalištu u Baru, nepropisno parkiranje, neprijatan miris iz pekare, nelegalano pružanje usluga pedikira u privatnoj kući, neprijavljene radnike, nelegalno izdavanje smještaja, šut i prodaju srebra na crno u bižuterijskim radnjama.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Akcija za socijalnu pravdu

Krivična prijava VDT-u zbog dodjele koncesije u Nikšiću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Akcija za socijalnu pravdu (ASP) uputila je Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT)...