fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEmbraer E–190 četvrti avion u floti Air Montenegra

Embraer E–190 četvrti avion u floti Air Montenegra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Floti crnogorskog avio-prevoznika, Air Montenegra, pridružio se još jedan avion iz porodice Embraer i to E-190 sa 104 sjedišta.

“Uz postojeća dva Embraera 195 i jedan Airbus 320, to je četiri vazduhoplova sa ukupno 500 sjedišta, sa kojima će Air Montenegro obavljati saobraćaj tokom ovogodišnje ljetnje sezone. Avion je u formi ACMI aranžmana zakupljen od kompanije Wind Rose”, navodi se u saopštenju.

Avion je počeo da saobraća u četvrtak i već prvog dana je obavio letove iz Tivta za Prag i Beograd.

Air Montenegro će tokom juna obavljati 25 letova dnevno iz Tivta i Podgorice ka planiranih 16 destinacija.

“Sadašnje stanje prodaje kapaciteta, popunjenost letova i srednja prodajna tarifa, potvrđuju optimizam da će ovo biti rekordna godina u poslovanju nacionalnog avio-prevoznika i da će plan od blizu pola miliona prevezenih putnika biti ostvaren”, dodaje se u saopštenju.

U Air Montenegru smatraju da je uvođenje četvrtog aviona od višestrukog značaja, imajući u vidu da slijedi puna-visoka turistička sezona.

Nacionalni avio-prevoznik će u toku ove godine saobraćati na redovnim linijama ka Beogradu, Ljubljani, Banja Luci, Frankfurtu, Cirihu, Parizu, Lionu, Nantu, Kopenhagenu, Pragu i Istanbulu, koje je obavljao u prethodnoj godini, i prvi put prema Bratislavi, Brnu, i Sarajevu.

„Pored novih čartera za zemlje Baltika, koji saobraćaju sa aerodroma Tivat, iz Podgorice imamo nove čartere za Ržešov u Poljskoj. Čarter serije letova obavljaće se, kao i prethodne godine, ka Jerevanu, Kairu, Katovicama, u periodu od juna do septembra, dok su čarteri iz Tel Aviva započeli saobraćaj u martu i trajaće do oktobra“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije