fbpx
NaslovnicaGlavna vijestĐukanović potpisao Zakon o budžetu

Đukanović potpisao Zakon o budžetu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je ukaz o proglašenju Zakona o budžetu za ovu godinu, koji je Skupština usvojila prošle sedmice, pišu Vijesti.

Skupština je 17. juna usvojila Zakon o budžetu, koji je predsjedniku države dostavljen u ponedjeljak.

U skladu sa Ustavom, predsjednik Crne Gore dužan je da proglasi zakon u roku od sedam dana od usvajanja, a maksimalno tri ukoliko je usvojen po hitnom postupku. U suprotnom, predsjednik je dužan da zakon vrati Skupštini na ponovno odlučivanje.

Da Đukanović nije potpisao ukaz, već ga vratio parlamentu, to bi stvorilo nove probleme javnim finansijama, pošto zakon ne bi stupio na snagu 1. jula, a bilo bi upitno i kada bi ga poslanici u novoj proceduru ponovo izglasali, s obzirom na bojkot Demokratskog fronta.

Kašnjenja sa odlaganjem usvajanja budžeta stvorila su velike probleme svim resorima u Vladi. Najviše trpe poljoprivrednici, jer je državni budžet osnova za agrobudžet i mjere podrške poljoprivredi.

U problemima je i Uprava policije koja zbog neusvajanja budžeta ne može da plati rate za službena policijska auta kupljena na lizing, pa je morala da ih vrati. Ni uprave za javne radove i saobraćaj ne mogu da započnu nove i završe ranije započete kapitalne projekte.

Najčitanije