fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodijeljene godišnje nagrade AMM-a

Dodijeljene godišnje nagrade AMM-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) dodijelila je danas godišnje nagrade najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima za prošlu godinu.

Nagrada za najmenadžera u akcionarskim društvima pripala je predsjedniku Upravnog odbora (UO) Erste banke, Aleksi Lukiću, u velikim preduzećima izvršnom direktoru Bar Kod Shopa, Ilhanu Čičiću, a u srednjim menadžeru Ericssona Crna Gora, Maroju Delibašiću.

Za najmenadžere u malim preduzećima izabrani su generalni direktor za Zapadni Balkan – Affinity Balkans, Mišo Božić i osnivač i ovlašćeni zastupnik Ing Invest Danilovgrad, Ilija Radulović.

Najmenadžerka u mikro preduzećima je izvršna direktorica preduzeća Studio K, Slavica Komatina, a mladi menadžeri godine osnivač i izvršni direktor hercegnovske kompanije Primato P, Miloš Vučurović i osnivač/menadžer proizvodnje i prodaje kotorskog Niksen Čavor, Nikica Čavor.

Najmenadžerke u oblasti korporativnog upravljanja su generalna direktorica firme Delta M CG, Zorica Mišković Pavićević i generalna menadžerka hotela Ramada, Ivana Đurović.

Preduzetnici godine su osnivač i izvršni direktor Meso-Prometa Hilmija Franca i osnivač restorana Pod Volat Podgorica, Nedžad Lekić.

Najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera je Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG), a nagrada za životno djelo dodjeljena je profesoru Nikoli Dragomanoviću.

Specijalno priznanje za doprinos menadžmentu u oblasti medija dodijeljeno je izvršnoj direktorici TV Vijesti i Daily Press, Marijani Kadić Bojanić.

Događaj je pod pokroviteljstvom Vlade, a generalni sponzor događaja je kompanija M:tel. Dodjeli nagrada je prisustvovao i premijer Dritan Abazović.

Kompanije na čijem su čelu izabrane laureatkinje i laureati, u prošloj godini su ostvarili izuzetne rezultate. Ukupan prihod je bio više od 195 miliona EUR, neto dobit blizu 19 miliona EUR, a investirale su oko 6,5 miliona EUR. Pomenute kompanije zajedno imaju blizu 1,6 hiljada zaposlenih.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije