fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDamjanović na Samitu ministara finansija i guvernera

Damjanović na Samitu ministara finansija i guvernera

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar finansija, Aleksandar Damjanović, učestvovaće na najvećem godišnjem regionalnom, finansijskom i monetarnom skupu, koji u četvrtak počinje u hotelu Splendid.

Tradicionalni deveti Samit ministara finansija, guvernera centralnih banaka i direktora poreskih uprava organizuje Savez ekonomista Srbije, dok je crnogorsko Ministarstvo finansija jedan od institucionalnih pokrovitelja.

Skup se održava na temu Finansijska i monetarna stabilnost regiona u uslovima izraženih geopolitičkih rizika.

Samit, nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandenijom koronavirusa, ponovo okuplja ključne kreatore fiskalne i monetarne politike zemalja regiona, predstavnike najvažnijih međunarodnih finansijskih institucija i rukovodioce najvećih banaka, kompanija i osiguravajućih društava iz regiona.

“Ovogodišnja konferencija prilika je da se razmijene viđenja o perspektivama regiona nakon globalnih šokova i izazova, sa kojima se finansijski sektor suočava u posljednjem kvartalu. Biće riječi o rastućoj inflaciji, poskupljenju hrane i energenata, kao i poteškoćama kojima su izloženi robni lanci snabdijevanja”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Učesnici će diskutovati o mogućim modelima za ublažavanje negativnih posljedica ovih nepovoljnih globalnih kretanja, kao i o mjerama za ubrzanje privrednog rasta i pretpostavkama planiranja budžeta za narednu godinu, u cilju očuvanja monetarne i finansijske stabilnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije