fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAerodromi već na 75 odsto broja putnika iz 2019.

Aerodromi već na 75 odsto broja putnika iz 2019.

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore su vać na 75 odsto broja putnika iz 2019. godine, saopštio je njihov direktor Goran Jandreoski i dodao da je zadovoljan početkom sezone.

“Na dva crnogorska aerdoroma već imamo pozitivne brojke. Već smo na 75 odsto broja putnika iz 2019. godine”, rekao je Jandreoski u Jutarnjem programu Dobro jutro Crna Goro, na TVCG.

On je kazao da na crnogorske aerodrome stižu putnici sa ukupno 30 destinacija, prenosi portal RTCG.

“Veoma smo ponosni što smo uspjeli da organizujemo let na relaciji Istanbul-Tivat, koji počinje u subotu. Tu su i Kraljevo i Niš kao nove destinacije”, naveo je Jandreoski i dodao da su veoma pozitivna očekivanja za ovu sezonu.

On je podsjetio da su otkazan letovi iz Saudijske Arabije, jer, kako ih je obavijestila saudijska avio-komponija, nemaju dovoljno aviona i pilota.

“Za ovu nedjelju smo zakazali sastanak u Rijadu da pokušamo da dobijemo makar neki dio letova”, kazao je Jandreoski i naveo da očekuje uspostavljanje letova iz Azerbejdžana.

Posebno ga raduje dolazak velikog broja putnika iz zemalja Beneluksa, kao i iz Velike Britanije.

“Naravno tu su destinacije koje su bile i ranije, kao što su Prag, Kopenhagen, a očekujemo i dobru relaciju sa Air Serbiom i Kraljevom”, saopštio je Jandreoski.

Kada je riječ o noćnom slijetanju u Tivtu, problem je sertifikacija aerodroma.

“To je kompleksna tema. Što se same analize noćnog slijetanja tiče, naš je partner kompanija iz Airbus grupe i sa njima imamo sastanak 26. juna, da vidimo koje su finalne simulacije i finalni stav Aerodrma Crne Gore, da bi bili pripremljeni u momentu sertifikacije, da bi mogli da primijenimo projekt za noćno slijetanje”, objasnio je Jandreoski.

On je kazao i da je Aerodrom Podgorica u finalnoj fazi dobijanja sertifkiata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije