fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović sa investitorima: Gradićemo prestižni hotel u Ulcinju

Abazović sa investitorima: Gradićemo prestižni hotel u Ulcinju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hotelski brend Hilton zainteresovan je da nastavi da širi svoje prisustvo u Crnoj Gori, preciznije u Ulcinju, saopšteno je na sastanku premijera Dritana Abazovića sa investitorima.

Abazović je kazao da je zadovoljan zbog interesovanja globalno značajnog hotelskog brenda kao što je Hilton, da nastavi da širi svoje prisustvo u Crnoj Gori, preciznije u Ulcinju, gdje postoji veliki potencijal za dalji razvoj jedinstvene turističke destinacije i gdje bi dolazak hotela sa pet zvjezdica na ovoj centralnoj lokaciji označio novi početak za Ulcinj.

On se, kako je saopšteno iz Vlade, sastao sa potpredsjednikom hotelskog brenda Hilton, Dominiqueom Piquemalom i novim investitorom za lokaciju nekadašnjeg hotela Jadran u Ulcinju, Arberom Kryeziuom. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Opštine Ulcinj, Omer Barjaktari.

Abazović je istakao veliki napredak u turističkoj ponudi u Crnoj Gori u prethodnom periodu, kao i napore uložene da destinacija živi 365 dana u godini, u čemu će i ovaj hotel biti od ključnog značaja.

Piquemal je naveo da Hilton prepoznaje veliki potencijal u Crnoj Gori i Ulcinju za razvoj hotela, kao i da su ključni činioci prelijepa priroda i ljubaznost i gostoprimstvo ljudi.

“Misija Hiltona je da se integriše u zajednicu i širi te vrijednosti svojim gostima. Potražnja gostiju za jedinstvenstvenim hotelskim iskustvima i njihovo prepoznavanje kvaliteta čine Hilton idealno pozicioniranim da odgovori potrebama tržišta”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da su svjetski hotelski brendovi koji su već u Crnoj Gori postigli značajan uspjeh i dobre rezultate, a da nove investicije najavljuju nastavak tog trenda i u budućnosti. Kako 60 odsto Hiltonovog biznisa čini tržište Amerike, koje je i ujedno strateški značajno tržište za Crnu Goru, to će Hiltonova značajna baza stalnih gostiju pomoći u boljoj vidljivosti destinacije na ovom tržištu i dovesti nove goste u Crnu Goru.

Učesnici su se saglasili da je infrastruktura od imperativnog značaja za dalji razvoja turističke destinacije.

“Poboljšanje infrastrukture aerodroma, veći broj letova, bolje saobraćajnice povećaće pristupnost i mobilnost gostiju. Ovo je upravo u fokusu Vlade”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...