fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Crna Gora dobija rizort Bigova Bay

Abazović: Crna Gora dobija rizort Bigova Bay

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Kotor dobijaju luksuzni turistički kompleks Bigova Bay, vrijedan 400 miliona EUR, saopštio je premijer Dritan Abazović.

On je istakao zadovoljstvo zbog činjenice da će Crna Gora i Kotor dobiti rizort kakav je Bigova Bay, navodeći da će on umnogome upotpuniti ponudu u dosad turistički slabo otkrivenom, a izuzetno lijepom kraju našeg primorja.

U Abazovićevom kabinetu danas je održan sastanak predstavnika Vlade i investitora koji će graditi luksuzni turistički kompleks na crnogorskom primorju.

Sastanku su, osim Abazovića, prisustvovali i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, savjetnica premijera za investicije Marija Krgović, kao i predstavnik vlasnika projekta Walid Al Najjab, projekt menadžer BBI Development Bojana Ječmenica i izvršna direktorica kompanije Bigova Bay, Branka Lazarević.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, izrazio podršku Vlade i spremnost institucija da zajednički rade na nastavku ovog projekta.

Al Najjab je upoznao Abazovića sa investicijom vrijednom 400 miliona EUR, ističući da se radi o projektu na koji će Crna Gora biti izuzetno ponosna i koji se u potpunosti uklapa u okruženje, ispunjava kriterijume zaštite životne sredine i ne narušava okruženje i kulturno nasleđe.

Investitor je najavio da će naredna godina biti posvećena razvoju cjelokupne infrastrukture koja je osnov razvoja cjelokupnog projekta i da se paralelno vode razgovori sa najprestižnijim operaterima za hotele i restorane koji će biti dio projekta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije