fbpx
NaslovnicaCrna GoraProduženi boravak da nastavi da radi do kraja polugodišta

Produženi boravak da nastavi da radi do kraja polugodišta

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo prosvjete nije ukinulo produženi boravak ni u jednoj podgoričkoj školi, saopštili su iz tog resora navodeći da će školama predložiti da produženi boravak za tekući klasifikacioni organizuju kao i do sada.

Iz Ministarstva prosvjete su se oglasili povodom, kako su kazali, površnih, netačnih i zlonamjernih informacija, koje su prethodnih dana plasirane u javnosti, u vezi sa radom produženog boravka u osnovnim školama u Podgorici.

“Ministarstvo prosvjete obavještava javnost, prije svega učenike i njihove roditelje ili staratelje, da Ministarstvo nije ukinulo nijedan produženi boravak u bilo kojoj podgoričkoj školi”, kazali su iz tog resora.

Oni su naglasili da su, u postupku davanja saglasnosti na opšta akta škole, samo dosljedno primijenili Zakon i druge propise koji regulišu tu oblast.

To, kako su naveli, ne znači ukidanje produženog boravka od 1. decembra ove godine.

“Koristimo priliku da obavijestimo javnost da ćemo školama predložiti da produženi boravak u svim školama za ovaj klasifikacioni period nastavi da radi kao i do sada”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, Ministarstvo će u saradnji sa Zavodom za školstvo pružiti školama stručnu pomoć u organizaciji nastave u prvom razredu i jutarnjem i produženom boravku.

Iz Ministarstva su pojasnili da to znači da će se u drugom polugodištu pronaći rješenje koje na zakonit, racionalan i optimalan način obezbjeđuje produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda u ustanovama koje za to imaju mogućnosti.

To je, kako su zaključili, u interesu učenika, roditelja i obrazovno-vaspitnih ustanova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...