fbpx
NaslovnicaCovid19Privođenje Nrekića vrhunac licemjerja vlasti

Privođenje Nrekića vrhunac licemjerja vlasti

Podgorica, (MINA) – Privođenje predsjednika Opštine Ulcinj Ljora Nrekića zbog, kako je saopštio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, partijskog zapošljavanja, je vrhunac licemjerja vlasti i nagovještaj da će ona pokušati revanšizmom da zamaskira sve nelegalne poteze, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije rekli su da od Tužilaštva očekuju nepristrasno postupanje po zakonu i Ustavu a ne, kako su naveli, prema pritiscima i nalozima onih koji bijednim marketingom žele da sakriju svoju sramotu.

Iz DPS su kazali da ukoliko Tužilaštvo hitno ne reaguje na, kako su navali, očigledne primjere partijskog zapošljavanja i kršenja zakona od vlasti u Budvi, Beranama, Ministarstvu odbrane i mnogim drugim institucijama, ono više nije ni profesionalno ni nezavisno nego “Dritanovo tužilaštvo”.

„Današnje privođenje Nrekića za, kako je euforično tvitnuo Dritan Abazović, “partijsko zapošljavanje”, je vrhunac licemjerja ove vlasti“, kaže se u regaovanju.

Privođenje Nrekića je, kako su rekli iz DPS-a, i nagovještaj da će vlast pokušati revanšizmom da „zamaskira svu svoju bruku, sve nelegalne poteze i sramna činjenja“.

„U trenutku kad nova vlast javno pravi partijsku podjelu državnih funkcija, uhljebljuje supruge, djevojke, sinove, kumove u državne institucije, otpušta politički, nacionalno i vjerski nepodobne, i takvim potezima dovodi u pitanje proces evropskih integracija, Abazović izdaje naloge lokalnim tužiocima i drugim nadležnim organima, koga da privode zbog “partijskog zapošaljavanja”“, kaže se u reagovanju.

Iz DPS-a su kazali da je zabrinjavajuće što za „šepurenje po društvenim mrežama Abazović zloupotrebljava državne institucije, u ovom slučaju policiju i Tužilaštvo“.

„Naravno, kako iza svakog osionog i bahatog čovjeka stoji kukavica, tako i Abazović mora da zažmuri na odluku Državne komisije da je Marko Carević u Budvi nezakonito otpuštao i partijski zapošljavao, da to radi i Šćekić u Beranama, da je lokalna državna uprava puna kadrova URE familijarno i partijski povezanih“, naveli su iz DPS-a.

Iz te partije pitali su premijera Zdravka Krivokapića, Abazovića i Tužilaštvo da li će i kada reagovati na, kako se navodi, sve javne poteze partijskih zapošljavanja, etničke, vjerske i političke čistke, sramotno popunjavanje najviših instanci državne uprave bliskom rodbinom nove vlasti.

„Vjerujemo da Abazović, ne može da uhapsi sam sebe, a ni one koji ispred njegovih očiju zapošljavaju jer bi ga ti isti istog trenutka lišili bilo kakve vlasti“, navodi se u reagovanju DPS-a.

Najčitanije