fbpx
NaslovnicaGlavna vijestĐukanović: Negacija genocida nikada neće imati prostora u Crnoj Gori

Đukanović: Negacija genocida nikada neće imati prostora u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Negacija i relativizacija genocida, glorifikacija ratnih zločinaca i odsustvo poštovanja prema žrtvama genocida i zločina protiv čovječnosti, nikada neće imati prostora u Crnoj Gori, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

On je, povodom Međunarodnog dana sjećanja i dostojanstva žrtava zločina genocida i prevencije ovog zločina, poručio da će Crna Gora nastaviti da razvija kulturu mira, tolerancije, međukulturnog i međureligijskog dijaloga.

“Crna Gora će nastaviti da, kroz poboljšanje kvaliteta obrazovanja, rad sa mladima, jačanje demokratskih institucija i usvajanje i primjenu najviših demokratskih vrijednosti, razvija kulturu mira, tolerancije, međukulturnog i međureligijskog dijaloga”, naveo je Đukanović na Tviteru /Twitter/.

On je kazao da će država nastaviti da jača otpornost društva na nasilje, ksenofobiju i sve oblike diskriminacije.

“Negacija i relativizacija zločina genocida, glorifikacija ratnih zločinaca i odsustvo poštovanja žrtava zločina genocida i zločina protiv čovječnosti nikada neće imati svoj prostor u tradicionalno multietničkoj i modernoj evropskoj Crnoj Gori”, poručio je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...