fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Ulica neće birati načelnike centara bezbjednosti

Abazović: Ulica neće birati načelnike centara bezbjednosti


Podgorica, (MINA) – Načelnike centara bezbjednosti u Crnoj Gori neće postavljati ulica, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, komentarišući reakciju dijela javnosti nakon što je za šefa pljevaljske policije imenovan Haris Đurđević.

Abazović je nakon saslušanja u Specijalnom policijskom odjeljenju, rekao da je potrebno izvršiti provjeru o čemu se radi i koji su motivi takve reakcije javnosti, odnosno jesu li u pitanju profesionalne ili lične reference koje su, kako je kazao, manje važne.

“Nećemo moći da funkcionišemo ako će određena politička opcija, kojoj se ne sviđaju neka imenovanja, organizovati proteste”, rekao je Abazović, prenosi Portal RTCG.

Kako je naveo, ako je profesionalni propust razlog protesta, onda je to zabrinjavajuće i trebalo bi da se razmotri.

“Nedodirljivih nema, nikakav problem da se zamijeni ako za to postoje uslovi. A osuđujem šovinističke i nacionalnističke poruke koje su se čule od manje grupe ljudi. To ne doprinosi miru i suživotu”, kazao je Abazović.

On je poručio da građani svakako imaju pravo da iskažu nezadovoljstvo, ali da je neprihvatljivo ako je ono motivisano vjerskim ili političkim opredjeljenjem.

“Dozvolite da to nije princip i da tako nećemo moći da funkcionišemo. Šta sad treba, u svakom gradu kad bude neko imenovanje, neka politička opcija je nazadovoljna i treba da protestuje. To ne može država da prihvati kao princip”, rekao je Abazović.

Najčitanije