Naslovnica Crna Gora Zenka čestitao Ramazanski bajram

Zenka čestitao Ramazanski bajram

Podgorica, (MINA) – Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka čestitao je Ramazanski bajram Reisu i Islamske zajednice Rifatu Fejziću, vjerskim službenicima, i svim pripadnicima islamske vjere.

Zenka je, kako je saopšteno iz tog resora, kazao da početak Bajrama ujedno znači kraj mjeseca posta, kroz koji se, suzdržavanjem od uživanja u jelu i piću, suzbijajući ono loše u čovjeku, afirmišu vrijednosti dobra, humanosti i solidarnosti.

“Ovaj ramazan će biti upamćen i po ograničenjima, koja su usljed borbe sa pandemijom koja je zadesila cijeli svijet, još više istakla potrebu discipline i odgovornog odnosa prema drugima i prema sebi, da bismo zaštitili i najveću vrijednost – ljudski život”, navodi se u čestitki.

Zenka je poželio da dani nastupajućeg Bajrama budu ispunjeni vjerom u vrijednosti univerzalnog dobra, ljubavi, uvažavanja i poštovanja između svih ljudi.

“Želim da i ovaj praznik provedete u krugu vaših porodica, prijatelja i dobronamjernih ljudi, te da slogom širite uvijek svijetle poruke Ramazanskog bajrama. Neka nas Bajram učvrsti na pravom putu, međusobnog poštovanja i međuvjerskog sklada koji dugo baštinimo”, poručio je Zenka.

On je poželio svima koji su postili da im Bog primi post i sva dobra djela učinjena u ovom mjesecu.

Najčitanije