fbpx
NaslovnicaCrna GoraUsredsređeni na uslove za uspješan naučnoistraživački rad

Usredsređeni na uslove za uspješan naučnoistraživački rad

Podgorica, (MINA) – Univerzitet Crne Gore (UCG) vrlo je usredsređen na obezbjeđivanje uslova za uspješan naučnoistraživački rad, kazala je prorektorica UCG, Irena Orović.

Ona je rekla da cijene svaku pomoć nadležnih institucija, ministarstava i privrednog sektora u obezbjeđivanju podrške razvoju naučnoistraživačkih rezultata.

„UCG vrlo je usredsređen na obezbjeđivanje uslova za uspješan naučnoistraživački rad, podizanje motivacije zaposlenih i nagrađivanje izuzetnih rezultata ostvareni na polju nauke, istraživanja i projektne djelatnosti“, navela je Orović.

Ona je, kako je saopšteno iz UCG, poručila da Univerzitet nastavlja da razvija stimulativne mjere za naučnoistraživački rad koje se ogledaju u nagrađivanju kvalitetnih naučnih publikacija, ostvarenih citata, uredništva i recenziranja za renomirane svjetske naučne časopise, kao i podršku projektnim aktivnostima.

Tome, kako je dodala Orović, svjedoči i nedavno inovirani Pravilnik o nagrađivanju zaposlenih za posebne doprinose razvoju naučnoistraživačke i projektne djelatnosti.

„Jedan od ključnih prioriteta biće sklapanje strateških partnerstava sa nekoliko renomiranih svjetskih visoko-obrazovnih i naučnih institucija iz svijeta u cilju efikasnije saradnje i dijeljenja resursa za dalje povećanje naučnoistraživačkog potencijala“, najavila je Orović.

Ona je rekla da su u prethodnom periodu značajni napori uloženi u sistematizaciju naučnoistraživačkih resursa, pogotovo kada se radi o naučnim publikacijama i profilima naučnika.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Cilj Samita pokretanje regiona

Tivat, (MINA-BUSINESS) – ESG Adria Samit, koji je u četvrtak završen u Tivtu, imao...