fbpx
NaslovnicaCrna GoraUskoro novi sistem zakazivanja u KCCG

Uskoro novi sistem zakazivanja u KCCG

Podgorica, (MINA) – Postojeća platforma zakazivanja specijalističkih pregleda ima brojne manjkavosti, kazala je direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović, navodeći da će sistem zakazivanja uskoro biti promijenjen.

Ragulović je za Radio Crne Gore rekla da ljekari u KCCG mogu pacijentu da zakažu samo kontrolu kod sebe, ali ne i pregled kod drugog specijaliste.

“Smatram da je to paradoksalno. Ja kao neurolog ne mogu da zakažem nijedan specijalistički pregled u okviru Kliničkog centra, niti mogu da zakažem nijednu dijagnostičku metodu”, kazala je Radulović dodajući da će se to definitivno promijeniti.

Ona je, kako prenosi Portal RTCG, podsjetila da je KCCG tercijarna ustanova u koju dolaze pacijenti iz cijele Crne Gore.

Prema riječima Radulović, ideja je da im se skrate putovanja i da u što kraćem roku dobiju termin pregleda.

“Želimo pacijentima da pomognemo, da ne gube vrijeme i bez potrebe odlaze kod izabranog doktora, nego da im ljekar u KCCG zakaže sve dopunske metode. Recimo, ja kao neurolog želim da neko uradi skener glave, zakažem ga, vidim datum kad je zakazan i nakon toga zakažem kontrolu pacijenta”, pojasnila je Radulović.

Kako je navela, sa predstavnicima Ministarstva zdravlja intenzivno razgovaraju o izmjenama platforme zakazivanja specijalističkih pregleda.

“Nadam se da će se dogovor vrlo brzo postići. Sljedeće je da nam IT stručnjaci to omoguće, i mislim da ćemo za mjesec – dva promijeniti sistem zakazivanja, o čemu ćemo javnost na vrijeme obavijestiti”, dodala je Radulović.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...