fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Nikšiću četiri osobe pozitivne na koronu

U Nikšiću četiri osobe pozitivne na koronu


Nikšić, (MINA) – U Nikšiću su četiri osobe pozitivne na virus korona i na kućnom su liječenju, a pod zdravstvenim nadzorom je 88 građana, koji su, uglavnom, došli iz inostranstva, saopšteno je iz Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti.

Kako je navedeno, urađeno je ukupno oko dvije hiljade testova, a očekuje se rezultat za oko 140 danas testiranih osoba.

U Domu zdravlja u Nikšiću ponovo je otvorena izolaciona soba, aktivirane su i periferne ambulante, a Opšta bolnica je u potpunosti spremna za prijem zaraženih.

Specijalna bolnica za plućne bolesti u Brezoviku, kako je predočeno, izvršila je reorganizaciju u svom svakodnevnom poslu, kako bi u potpunosti bili spremni za prihvat oboljelih, dok su ostali pacijenti u izdvojenim paviljonima, gdje im se pruža redovna njega.

Iz Centra bezbjednosti ustvrdili su da vrše pojačanu kontrolu svih putnika koji ulaze u grad, i rigorozno se kažnjavaju sva kršenja mjera, a podnijeto je šest prijava protiv onih koji nijesu prijavili boravak u zemlji iz koje je zabranjen ulazak. U saradnji sa Epidemiološkom službom pripadnici Centra bezbjednosti kontrolišu građane koji se nalaze u samoizolaciji.

I pripadnici granične policije, kako je navedeno, kontrolišu povratak građana u zemlju i poštovanje mjera Nacionalnog kordinacionog tijela (NKT) i Vlade Crne Gore, pa su sanitarni inspektori tokom juna na graničnom prelazu Ilijino brdo, izdali 503 rješenja, od kojih 345 za zdravstveni nadzor, 122 za samoizolaciju i 36 za karantin.

„U Crnu Goru je pokušala da uđe 91 osoba iz zemalja koje nijesu na bijeloj listi, ali su spriječene“, navedeno je u saopštenju.

Karantin na Vučju, koji je obezbjeđivala Vojska Crne Gore, zatvoren je u nedjelju 28. juna, a Komunalna policija sprovodi nadzor nad poštovanjem mjera zabrane okupljanja na javnim površinama.

„Primjetno je posljednjih dana neodgovorno i nedolično ponašanje pojedinaca i organizovanih grupa koji ne poštuju mjere socijalne distance i nošenja maski“, navedeno je u saopštenju.

Iz Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti uputili su preporuku Nacionalnom koordinacionom tijelu da se molebani vrše isključivo u vjerskim objektima, a da se zabrane okupljanja ispred hramova, kao i organizacija svadbi i sahrana.

Opštinski tim analizirao je i socijalnu situaciju u Nikšiću i saopštio da je od 01. maja do danas dodijeljeno 300 paketa ugroženim porodicama posredstvom Crvenog krsta.

Najčitanije

berza

Promet na berzi u aprilu 1,05 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupan promet na Montenegroberzi u aprilu je iznosio 1,05 miliona EUR...

Pala nezaposlenost