fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Crnu Goru na tri granična prelaza ušla 492 strana državljanina

U Crnu Goru na tri granična prelaza ušla 492 strana državljanina

Podgorica, (MINA) – U Crnu Goru u ponedjeljak su na tri granična prelaza ušla 492 strana državljanina, kazao je načelnik Regionalnog centra granične policije „Centar“ Vasko Aković i dodao da Crna Gora kao stabilna, sigurna i bezbjedna destinacija spremno dočekuje turističku sezonu.

On je podsjetio da je novim odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) omogućeno da građani, odnosno rezidenti država u kojima je stopa zaraženosti manja od 25 na 100 hiljada stanovnika, nesmetano ulaze u Crnu Goru.

„Dozvoljen je i prevoz putnika u saobraćaju iz ovih država. Nije dozvoljen dolazak građana iz država koje se ne nalaze na pozitivnoj listi“, podsjetio je Aković.

On je dodao da pozitivnu listu sačinjava Institut za javno zdravlje i ažurira je svakih sedam dana.

Prema njegovim riječima, Uprava policije i službenici granične policije značajno su doprinijeli borbi protiv koronavirusa I na račun toga imamo pozitivne rezultate.

Aković je kazao da je na Ilino Brdo ušlo 260, na Šćepan Polje 216 i na granični prelaz Krstac 16 stranih državljana.

„Granična policija, kao i Uprava policije spremno dočekuje turističku sezonu i sve turiste. Crna Gora je stabilna, sigurna i bezbjedna destinacija“, rekao je Aković.

On je kazao da će svi turisti koji žele da dođu u Crnu Goru biti dobro dočekani i da će se policija potruditi da budu bezbjedni.

„Granična policija će se potruditi da na graničnim prelazima bude što manjih zadržavanja i da bezbjedno uđu i izađu iz Crne Gore“, rekao je Aković.

On je naveo da je kontrola u skadu sa mjerama koje predviđa NKT.

„Ne popuštamo sa mjerama lične i zaštite ostalih učesnika u saobraćaju. Postoji rizik od importacije koronavirusa, zato se službenici i dalje pridržavaju svih propisanih mjera“, kazao je Aković.

Najčitanije

Marić objavio spisak za pripremni kamp

Podgorica, (MINA) - Selektor ženske pionirske fudbalske reprezentacije Crne Gore, Mirko Marić, objavio je...