fbpx
Naslovnica Crna Gora Registrovano 30 novih slučajeva koronavirusa

Registrovano 30 novih slučajeva koronavirusa

 

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 30 novih slučajevainfekcije koronavirusom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom utorka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.459 uzoraka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice devet, Kotora i Bara po četiri, Cetinja tri, iz Herceg Novog, Bijelog Polja, Tivta i Pljevalja po dva i iz Budve i Nikšića po jedan.

“Tokom jučeranjeg dana Institutu nije prijavljen nijedan smrtni ishod obolijevanja od SARS-CoV-2 infekcije”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.619.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 12 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 309.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 100.392.

U Podgorici je trenutno aktivno 126 slučajeva koronavirusa, Budvi 33, Pljevljima 26, u Baru 19, Kotoru 17, Nikšiću 16, Bijelom Polju 15, na Cetinju 13, u Herceg Novom i Tivtu po 12 i u Beranama pet.

U Tuzima i Andrijevici aktivna su po tri slučaja koronavirusa, Danilovgradu, Petnjici i na Žabljku po dva, a u Kolašinu, Rožajama i Plavu po jedan.

U Šavniku, Plužinama, Mojkovcu, Gusinju i Ulcinju trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije