fbpx
NaslovnicaCrna GoraRaičević: Budućnost respektuje Brest, ali želi pobjedu

Raičević: Budućnost respektuje Brest, ali želi pobjedu


Podgorica, (MINA) – Rukometašice Budućnosti respektuju Brest, svjesne su kvaliteta rivala, ali žele da novu sezonu Lige šampiona počnu pobjedom, kazala je kapiten podgoričkog tima Milena Raičević.

Budućnost i Brest odigraće sjutra u Podgorici utakmicu prvog kola Lige šampiona. Raičević je naglasio da je Budućnost odradila dobar pripremni period i odigrala dobre utakmice.

“To ostaje iza nas, želja nam je da u prvoj utakmici Lige šampiona damo svoj maksimum. Znamo da nemamo utakmica kao naši rivali u grupi, ali navikli smo na to. Vjerujem da ćemo nadomjestiti te nedostatke i kao prethodnih sezona odigrati dobru utakmicu. Definitivno ovo je drugačija sezona od prethodnih, prije svega zbog povrtka Majde Mehmedović i Jovanke Radičević. To je bila odavno moja želja i konačno su mi je ispunili”, rekla je Raičević na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da je Brest kvalitetniji nego prošle sezone.

“Odigrali smo dvije pripremne utakmice sa njima, u kojima nijesu bile na nivou mečeva sa starta domaćeg prvenstva. Za pobjedu trebaće nam mnogo više nego u pripremnim utakmicama. Vjerujem da smo prije svega mi svjesne toga i da ćemo na taj način i otvoriti”, rekla je Raičević.

Ona je kazala da Brest ima odličan sastav, sa dosta kvalitetnih igračica.

“Imaju gledano individualno dobru ekipu. Da li će to protiv nas uspjeti da potvrde nijesam sigurna jer smo do sada uspijevali da nađemo recept za nih i vjerujem da ćemo to ponoviti i u subotu”, rekla je Raičević.

Povratnica u podgorički tim, Majda Mehmedović kazala je da se uželjela rukometa i dvorane Morača i da jedva čeka da počne meč.

“Kvalitetno smo radile tokom ljeta i spremne dočekujemo start Lige šampiona. Neće nas Brest iznenaditi, sigurna sam da ćemo imati odgovor na njihovu igru. U pripremnom periodu smo igrali dobro, treba da vjerujemo u naš rad i sistem, da dobro počnemo Ligu šampiona i da iz utakmice u utakmicu napredujemo”, rekla je Mehmedović.

Ona smatra da pripremne utakmice nijesu parvo mjerilo kvaliteta nekog tima.

“Očekujem mnogo bolju igru Bresta. Ne osjećam opterećenje zbog meča u Morači, već motiv više da se bori I odigra što bolje”, rekla je Mehmedović.

Ona je istakla da Budućnost ima kvalitet za plasman na finalni turnir. Budućnost i Brest prošle sezone bili su rivali u grupi Glavne runde.

Crnogorski prvak slavio je pred svojim navijačima 23:22, dok je u Brestu bilo neriješeno 22:22. Subotnji duel u dvorani Morača počeće u 19 sati.

Najčitanije