fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedalja potvrda kvaliteta i dokaz velikog rada

Medalja potvrda kvaliteta i dokaz velikog rada

Podgorica, (MINA) – Zlatna medalja džudistkinje Jovane Peković potvrda je kvaliteta i dokaz velikog rada, nagrada za veliku posvećenost i istrajnost, saopštena je iz Judo saveza.

Peković je na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u ruskom Iževsku osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 78 kilograma.

On je u finalnom meču kategorije pobijedila Njemica Terezu Cenker. Do pobjede u finalu došla je iponom.

Na putu do finala eliminisala je Britanku Šeli Ladford, Belgijanku Sofi Bertger i u polufinalnom meču Izraelku Inbar Lanir.

Peković je kazala da svaki djelić njene medalje pripada nekome.

“Najveće zasluge ima moja porodica, kao i za svaku do sada, oni su moja najveća podrška i snaga. Bili su uz mene i kada sam imala problem, vjerovali su u mene i govorili mi da će se rad i trud isplatiti. Velike zasluge ima moj matični klub Akademik, treneri Dragan Šćepanović, Marinko Đurđevac i Dragana Živković. Oni su svi na neki način doprinijeli mom rezultatu, kao i Judo savezu. Zajedničkim snagama borili smo se i rezultat je došao”, kazala je Peković na konferenciji za novinare.

Ona se zahvalila na čestitkama čelnim ljudima crnogorskog sporta i države, navodeći da joj mnogo znači njihova podrška, kada neko cijeni njen rad, trud i rezultat.

“Šampionatom u Rusiji završena je ova sezona. Uskoro ću početi pripreme za narednu, olimpijsku godinu. Do kraja se ne predajem, ništa nije nemoguće, pa tako i moje kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Realne su, propustila sam dvije godine, ali vjerujem u sebe”, kazala je Peković.

Njen trener Dragan Šćepanović, koji je predvodio na šampionatu, kazao je da je ostvaren veliki rezultat za crnogorski džudo i sport uopšte.

“U prvom meču proitiv Britanke, napravila je dvije tehničke greške. Nakon toga je sve ostalo odradila fantaszično i bila najubjedljiviji takmičar na prvenstvu. Njen ipon u polufinalu proglašen je kao najbolji ipon dana. Imati šampiona, među takvim velesilama kakve su Rusija, Njemačka, Azerbajdžan, Španija i Gruza, najbolje govori koliko je to vrijedan rezultat”, kazao je Šćepanović.

Predsjednik Judo saveza, Andrija Čađenović kazao je da je zlatna medalja Peković istorijski rezultat za njen klub Akademik i Savez.

„Džudo je prošao kroz težak period, nadam se da je tome došao kraj. Obećavam da ćemo nastaviti da ulažemo trud i rad kako bi džudo povratio svoj stari sjaj i da rezultati poput Jovaninog ne budu iznenađenje, već nešto na šta smo navikli. Rezultat je potvrda kvaliteta, dokaz velikog rada, truda i odricanja. Nagrada za veliku posvećenost i istrajnost, koju je pokazala u proteklom periodu, ali i podstrek za budućnost, kako za Jovanu i za sve nas u savezu“, kazao je Čađenović.

On je istakao da u džudou ne postoje slučajne pobjede i da svaki meč iziskuje maksimalnu posvećenost, trud i rad na borilištu i van njega sve mora biti odrađeno na najvišem nivou.

“Iskreno se nadam da je ovo samo početak uspješne priče Judo saveza i da ćemo se u narednom periodu često okupljati kako bi govorili o uspjesima crnogorskih džudista”, kazao je Čađenović.

Direktor Akademika, čiji je Peković član, Milentije Doderović kazao je da su u tom klubu očekivali tako nešto od Peković, navodeći da su učinilio sve da omogući kvaliutetan rad i učešće na takmičenjima.

Selektorka ženske džudo reprezentacije, Jelena Šutović naglasila je da je Peković istrajnošću, napornim radom i vjerom u sebe pokazala da ništa nije nemoguće, da takmičarka iz male države, kakava je Crna Gora, može do najvećeg stepenika pobjedničlkog postolja.

Najčitanije