fbpx
NaslovnicaCrna GoraPreminula jedna osoba, 111 novopozitivnih

Preminula jedna osoba, 111 novopozitivnih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 111 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 1.467 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 42, Bara 12, Nikšića deset, Herceg Novog osam, Budve šest i iz Bijelog Polja pet.

Na Cetinju, u Kotoru, Pljevljima i Tivtu registrovana su po četiri nova slučaja koronavirusa, u Andrijevici i Ulcinju po tri, Beranama i Rožajama po dva, a po jedan u Kolašinu i Šavniku.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 7,29 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom, kod pacijenta iz Rožaja koji je imao 73 godine”, kazali su iz IJZ-a.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.696.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 82 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 681.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 231.927.

U Podgorici je aktivno 240 slučajeva koronavirusa, Baru 82, Nikšiću 64, Pljevljima 40, Kotoru 39, Herceg Novom 35, Bijelom Polju 26, Tivtu i Ulcinju po 25, Budvi 24, a u Beranama 19.

Na Cetinju i u Rožajama je aktivno 12 slučajeva koronavirusa, u Andrijevici deset, Danilovgradu sedam, Kolašinu pet, Tuzima četiri, Mojkovcu i Plužinama po tri, Šavniku dva i u Gusinju i Petnjici po jedan.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Akcija za socijalnu pravdu

Krivična prijava VDT-u zbog dodjele koncesije u Nikšiću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Akcija za socijalnu pravdu (ASP) uputila je Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT)...