fbpx
NaslovnicaCrna GoraBošković: Samo udruženi možemo izaći kao pobjednici

Bošković: Samo udruženi možemo izaći kao pobjednici


Podgorica, (MINA) – Ministar odbrane Predrag Bošković, pozvao je građane da poštuju preporuke Nacionalnog koordinacionog tima za suzbijanje zaraznih bolesti (NKT), upozoravajući da je zabilježeno dosta nepoštovanja, što službe na terenu pokušavaju da suzbiju.

“Samo udruženi iz ovoga možemo izaći kao pobjednici”, poručio je Bošković.

On je gostujući u Jutarnjem programu RTCG-a, kazao da ljudi nijesu dovoljno ozbiljno shvatili situaciju, pa su karantine doživjeli kao mjesto za socijalno zbližavanje, a ne za držanje socijalne distance.

“Mislim da se sada, prije svega, javnost uozbiljila, jer su shvatili da nepoštovanje preporuka znači njihovo duže ostajanje u karantinima”, kazao je Bošković i dodao da je Vojska Crne Gore (VCG) na raspolaganju građanima i državi.

Kako je rekao, u zavisnosti od potreba, iz dana u dan, mijenja se broj vojnika koji je na terenu.

“Sinoć su otvorena dva nova karantina. Bivši hotel Metalurg u Herceg Novom i prostorije Crvenog Krsta u Sutomoru”, istakao je Bošković.

On je poručio da je najvažnija disciplina građana.

“Što ona bude veća, svakako, neće biti potrebe za uvođenjem rigoroznijih mjera. Prethodne večeri smo uveli mjere prema vjerskim zajednicama, jer se nijesu poštovale preporuke NKT-a”, podsjetio je Bošković.

On je istakao da je država napravila dobar plan i pravovremeno reagovala, što nijesu uradile mnoge zemlje, ne samo u regionu, već i šire.

“Međutim, pojedinci ne doživljavaju ovo kao ekstremno tešku i opasnu situaciju. Zbog toga smo na vjerskim skupovima imali preko 1,3 hiljade ljudi, koji su se pričešćivali sa istom kašikom”, naveo je Bošković.

On smatra da bi to mogao biti opasan vid izvora zaraze, koji bi mogao narušiti sve ono dobro što je urađeno.

On je dodao da su uvedene mjere sasvim dovoljne da se obuzda epidemija, ali pod uslovom da se svi pridržavaju preporuka NKT-a.

“Mi ćemo pratiti situaciju. Dovoljno rigoroznih mjera je preduzeto. Stavili smo zdravlje iznad ekonomije i svega drugog i praktično zaustavili život u Crnoj Gori, kako bismo sačuvali živote”, zaključio je Bošković.

Najčitanije