fbpx
NaslovnicaCrna GoraCrna Gora u oktobru i novembru sa Letonijom i Kazahstanom

Crna Gora u oktobru i novembru sa Letonijom i Kazahstanom

Podgorica, (MINA) – Muška seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore u oktobru i novembru, osim mečeva u UEFA Ligi nacija, odigraće i dvije prijateljske utakmice, sa Letonijom i Kazahstanom, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Duel sa Letonijom, koji je ranije bio zakazan za 26. mart, pomjeren je za 7. oktobar na Gradskom stadionu u Podgorici.

Za 11. novembar dogovoren je duel protiv reprezentacije Kazahstana.

Biće to crnogorskim fudbalerima drugi prijateljski duel sa Letonijom, nakon što su je 15. avgusta 2012. godine u Podgorici dobili 2:0, golovima Stevana Jovetića i Filipa Kasalice.

Crna Gora i Kazahstan sastali su se tri puta do sada i crnogorska selekcija ima maksimalan učinak u tim mečevima.

Prvi, odigran 27. maja 2008. godine u Podgorici, bio je prijateljskog karaktera, a u pobjedi od 3:0 golove su postigli Radomir Đalović (dva) i Nikola Drinčić.

Naredna dva duela sa reprezentacijom države iz bivšeg Sovjetskog Saveza crnogorski fudbaleri odigrali su u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

U oktobru 2016. godine na Gradskom stadionu u Podgorici, Crna Gora je slavila 5:0 golovima Žarka Tomaševića, Nikole Vukčevića, Stevana Jovetića, Fatosa Bećiraja i Stefana Savića.

Godinu kasnije crnogorski fudbaleri su bili ubjedljivi i u Astani i slavili 3:0, golovima Marka Vešovića, Fatosa Bećiraja i Marka Simića.
(kraj) eml

Najčitanije