fbpx
NaslovnicaCovid19U Luku Bar stiže deset tona dezinfekcijskih sredstava

U Luku Bar stiže deset tona dezinfekcijskih sredstava

Podgorica, (MINA) – U Luku Bar ovih dana stići će deset tona dezinfekcijskih sredstava iz donacije privatne kompanije Yinyuansheng, saopštila je kineska novinarka Yu Xi.

To je, kako je navela, još jedna pomoć kineske strane Crnoj Gori u borbi protiv pandemije COVID-19.

Yu Xi je dodala da se kompanija Yinyuansheng bavi bio-tehnologijom i da je njeno sjedište u kineskoj provinciji Shandong.

“Osim deset tona dezinfekcijskih sredstva tokom projekta prikupljanja donacije, koji je inicirala crnogorska ambasada u Kini proteklih mjeseci, ta kompanija je Crnoj Gori donirala i 300 zaštitnih odjeća, pet hiljada zaštitnih rukavica, 100 zaštitnih maski i 480 zaštitnih naočala koje su već dopremljeni u Crnu Goru čarter letovima u aprilu i maju“, kazala je Yu Xi.

Ona je navela da, s obzirom na posebne uslove koji važe za prevoz dezinfekcijskih sredstava, ta donacija nije mogla biti dopremljena avionima.

„Pa je, nakon svih potrebnih carinskih dokumentacija i formalnosti koje je završila crnogorska ambasada u Pekingu, 21. maja poslata brodom iz kineske luke Qingdao, i po planu bi trebala stići u Luku Bar oko 30. juna. Nadležni vladini organi će odlučiti korišćenje i dodijeljenje te donacije“, dodala je Yu Xi, koja izvještava za agenciju MINA iz Pekinga.

Ona je podsjetila da je proteklih mjeseci povodom pandemije, koja i dalje hara po cijelom svijetu, osim donacije kineske Vlade, više od stotinu kineskih institucija, kompanija i pojedinaca doniralo raznu medicinsku opremu Crnoj Gori preko Ambasade u Pekingu.

„U narednom periodu očekuje se još materijalnih donacija iz Kine za Crnu Goru“, zaključila je ona.

Najčitanije