fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovano 145 novih slučajeva koronavirusa

Registrovano 145 novih slučajeva koronavirusa

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 145 novih slučajeva infekcije koronavirusom, od kojih 132 među građanima i 13 među turistima, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

To je navjeći broj novoinficiranih od 30. aprila, kada ih je registrovano 177.

U proteklih sedam dana u prosjeku je dnevno registrovano 77,6 novih slučajeva.

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 2.343 uzorka na koronavirus, što je, kako su naveli, 860 više nego prethodnog dana..

Novootkriveni slučajevi su iz Budve 33, Podgorice 30, Nikšića, Herceg Novog i Cetinja po 14, Kotora 13, Bara 11, Tivta šest, Berana, Bijelog Polja i Ulcinja po dva i iz Plava, Tuzi,Kolašina i Žabljaka po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za nedjelju iznosio je 6,19 odsto.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu nije prijavljen nijedan smrtni ishod obolijevanja od COVID-19 infekcije”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.627.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 31 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 856, što je najveći broj od 31.maja kada ih je bilo 832.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 101.352.

U Budvi je trenutno aktivno 227 slučajeva koronavirusa, u Podgorici 197, Kotoru 86, Nikšiću 72, Herceg Novom 69, Baru 59, Tivtu 47, na Cetinju 45, Andrijevici i Beranama po devet i u Ulcinju osam.

U Bijelom Polju i Tuzima trenutno je aktivno po šest slučajeva koronavirusa, u Danilovgradu i Pljevljima po četiri, Plavu tri, u Rožajama i na Žabljaku po dva iu Kolašinu jedan.

U Gusinju, Mojkovcu, Petnjici, Plužinama i Šavniku trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cilj Samita pokretanje regiona

Tivat, (MINA-BUSINESS) – ESG Adria Samit, koji je u četvrtak završen u Tivtu, imao...