fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Budvi privedene 23 osobe zbog ometanja policije u vršenju dužnosti

U Budvi privedene 23 osobe zbog ometanja policije u vršenju dužnosti

Podgorica, (MINA) – Policija je danas u Budvi privela 23 osobe zbog sprječavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je policija u Budvi postupala po zakonu i po zahtjevu nadležnog organa za pružanje asistencije Upravne inspekcije u Skupštini Opštine Budva.

Kako su rekli, na ulazu u zgradu Skupštine Opštine Budva policija je zatekla nekoliko odbornika, kao i veći broj zaposlenih i građana koji su na ulazu onemogućavali policijske službenike da sa Upravnom inspekcijom uđu u prostorije tog objekta.

“Nakon izdatog upozorenja, a potom i naređenja okupljenim osobama da se raziđu i omoguće izvršenje službene radnje, okupljeni su se oglušili o dato upozorenje i izdato naređenje i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor na način što su gurali policijske službenike, pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu Opštine”, kazali su iz policije.

Navodi se da su usljed intervencije policijskih službenika okupljene osobe polomile stakla na ulaznim vratima zgrade Opštine Budva.

Iz policije su rekli da su među okupljenima na ulazu u zgradu Opštine bili i pripadnici opštinskih službi – Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su takođe učestvovali u pružanju aktivnog otpora policijskim službenicima u vršenju službene radnje.

“Zbog sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje u službene prostorije Centra bezbjednosti (CB) Budva privedene su ukupno 23 osobe, među kojima i nekoliko pripadnika pomenutih službi”, kazali su iz policije.

Iz Uprava policije su kazali da osuđuju postupke pripadnika Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije.

“Oni su su krajnje neodgovorni i neprofesionalni, imajući u vidu da su te službe dio jedinstvenog sistema bezbjednosti koje bi trebale da sadejstvuju sa službenicima Uprave policije u odgovoru na realne izazove”, ocijenili su iz policije.

Navodi se da će odgovorne osobe za incidente snositi odgovornost i biti procesuirana u skladu sa zakonom.

Iz policije je saopšteno da je prilikom današnjih događaja povrede zadobio jedan policijski službenik koji se trenutno nalazi na ukazivanju ljekarske pomoći.

Kako su kazali, u toku je prikupljanje obavještenja od privedenih osoba u vezi sa čim je upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru.

“Uprava policije ispituje postupanje pripadnika Službe zaštite i spasavanja Budva i Komunalne policije u pravcu prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe ovlašćenja od strane njihovih pripadnika”, kaže se u saopštenju.

Najčitanije