fbpx
NaslovnicaGlavna vijestVlada da razmotri ograničavanje cijena određenih proizvoda

Vlada da razmotri ograničavanje cijena određenih proizvoda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokrate (SD) su pozvale Vladu da po uzoru na odluku izvršne vlasti Hrvatske nađe odgovarajući način za ograničavanje cijena za određene proizvode kojima se osigurava zaštita i zdravlje ljudi.

Poslanik i član Predsjedništva SD-a, Boris Mugoša, podsjetio je da su proizvodi, shodno navedenoj odluci Vlade Hrvatske kao zemlje koja je članica Evropske unije (EU), na koje se primjenjuje mjera kontrole cijena brašno, mlijeko i mlijeko u prahu, jaja, šećer, so, riža, tjestenina, svježe meso, riba, voće i povrće, mesne konzerve, riblje konzerve, jestivo ulje, dječja hrana i pelene.

„Odlukom su obuhvaćeni i voda za piće, deterdžent za veš i za suđe, sapun, sredstva za dezinfekciju vode, prostora i ruku, uključujući koncentrovani alkohol, zaštitni kombinezoni i druga zaštitna i medicinska odjeća i obuća, zaštitne naočare, rukavice i navlake za cipele, zaštitne maske – hirurška, respiratori/transportni ventilatori, ljekovi i medicinski proizvodi, kao i posteljina za zdravstveni sistem“, naveo je Mugoša u saopštenju.

On je objasnio da se najvišom cijenom proizvoda, shodno navedenoj odluci, smatra ona na dan 30. januar, kada je Svjetska zdravstvena organizacija ( SZO) proglasila zaraznu bolest COVID-19 uzrokovanu virusom SARS–CoV-2 javno zdravstvenom prijetnjom od međunarodnog značaja.

„Vanredne okolnosti u kojima se nalazimo zahtijevaju i vanredne mjere u interesu građana. Ovo je, vjerujemo, jedna od mjera koja nam je potrebna, jer ne smijemo dozvoliti da neko ostvaruje ekstra profit koristeći ovu izuzetno ozbiljnu situaciju“, zaključio je Mugoša.

Najčitanije

Elektroprivreda i Herceg Novi nastavili seriju

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede i Herceg Novog nastavili su seriju pobjeda u sedmom...