fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAddiko banka dobitnik priznanja Regionalni ESG lider

Addiko banka dobitnik priznanja Regionalni ESG lider

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Addiko banka Podgorica dobitnik je Srebrne nagrade i priznanja Regionalni ESG lider za prošlu godinu, u kategoriji Ukupna ESG dostignuća.

Kako je saopšteno, u konkurenciji velikih preduzeća s područja srednje i jugoistočne Evrope, Međunarodni ekonomski forum Perspektive i društvo Promo global dodijelili su Addiko banci to prestižno priznanje za sveukupnu posvećenost primjeni ESG standarda i značajnim doprinosima za održivu budućnost.

Članica upravnog odbora, Biljana Vujović, koja je primila nagradu u ime Addiko banke, kazala je da je zahvalna što su prepoznata nastojanja kompanije u području održivosti s obzirom na sve njihove aktivnosti i incijative koje su u toku.

“Naš ESG program, vođen principom Svako malo se računa, naglašava našu posvećenost značajnim doprinosima za održivu budućnost. Posljednje dvije godine aktivno primjenjujemo ESG strategiju, ozbiljno i posvećeno radimo na implementaciji inicijativa koje unapređuju mnoge segmente današnjeg okruženja i poslovanja, brinemo o životnoj sredini i zajedno sa zaposlenima dajemo svoj doprinos očuvanju planete”, navela je Vujović.

Između kandidata iz osam zemalja odnosno Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, o dobitnicima je odlučivalo nezavisno Međunarodno stručno vijeće.

Predsjednica Vijeća, Majda Tafra Vlahović, univerzitetska profesorica i ovlašćena profesionalna stručnjakinja za održivost Globalne inicijative za izvještavanje (GRI), navela je da su oduševljeni što dodjelom nagrade Regionalni ESG lider mogu javno izraziti priznanje na pozicioniranju banke kao lidera u izvrsnosti u zaštiti životne sredine, društva i upravljanja (ESG).

“Vaša predanost integrisanju ESG načela u strukturu poslovanja vaše kompanije ne samo da je postavila izvanredan standard za korporativnu odgovornost, već je takođe pokazala značajne predanosti takve prakse. Analiza vaše prijave od članova Vijeća prepoznala je vaš napredni pristup održivosti, etičkim praksama i angažmanu zajednice, pozicionirajući vas kao podsticajan primjer za druge velike kompanije ali i mala preduzeća“, navela je Tafra Vlahović.

Nagrade u četiri kategorije – zaštita životne sredine, pozitivan uticaj na društvo, etičko upravljanje i ukupna ESG dostignuća u prošloj godini – najboljima preduzetnicima i kompanijama uručene su u sklopu 4. Svjetskog kongresa preduzetnika (SKP) održanog od 16. do 19. oktobra u Podgorici i Budvi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije