fbpx
NaslovnicaCrna GoraTokom vikenda uhapšena 62 vozača

Tokom vikenda uhapšena 62 vozača

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, tokom vikenda, evidentirana 51 saobraćajna nezgoda, u kojima su četiri osobe teško povrijeđene, a 20 lakše, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su u istom periodu pripadnici saobraćajne policije podnijeli 180 prekršajnih prijava, izdali 1.264 prekršajna naloga, privremeno oduzeli 34 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

„Uhapšena su 62 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je 26 vozača uhapšeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini.

„Devet vozača zbog vožnje pod dejstvom droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i devet vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je u Podgorici uhapšeno 25 vozača, a na Cetinju i u Baru po pet.

“Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

oblačno vrijeme vremenska prognoza

Sjutra oblačno sa kišom

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori sjutra će biti umjereno do potpuno oblačno, mjestimično...