fbpx
NaslovnicaCrna GoraU evropsku vladu dobrodošli svi koji su spremni da prevaziđu podjele

U evropsku vladu dobrodošli svi koji su spremni da prevaziđu podjele

Podgorica, (MINA) – U evropsku vladu dobrodošli su politički subjekti koji su spremni da prevaziđu podjele, rade na pomirenju i grade mostove saradnje, kazala je politička direktorica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

Ona je istakla da evropska vlada treba da pokrene reforme u pregovaračkom procesu, nastavi odlučnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i posveti se daljem ekonomskom oporavku zemlje.

Novaković Đurović je ocijenila da je za ozbiljne reforme potreban širi politički i društveni konsenzus.

“Zato su u evropsku vladu dobrodošli politički subjekti koji su spremni da prevaziđu podjele, rade na pomirenju i grade mostove saradnje”, kazala je Novaković Đurović.

Ona je navela da širi spektar političkih aktera, koji će se okupiti oko zajedničkih ciljeva, može činiti vladu samo snažnijom i stabilnijom.

“Zato politički subjekti, spremni na ovaj korak, treba da se vode zajedničkim ciljevima, a ne međusobnim uslovljavanjima i razlikama. Pristup da, ako hoće jedni- neće drugi, nije put ka pomirenju”, dodala je Novaković Đurović.

Kako je kazala, ohrabreni su današnjim porukama Evropske komisije, koja očekuje skoro formiranje manijinske vlade i nastavak evro-integracijskog puta.

“Vjerujemo da i ova poruka obavezuje sve političke subjekte na širi dogovor, veću otvorenost za razlike i spremnost na prevazilaženje podjela”, navela je Novaković Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Tehnološki sektor podržao rast indeksa

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u ponedjeljak berzanski indeksi porasli, nastavivši...