fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoDostupno praznično izdanje Crnogorske bojanke

Dostupno praznično izdanje Crnogorske bojanke

Podgorica, (MINA) – Novo izdanje Crnogorske bojanke, posvećeno predstojećim praznicima, dostupno je u tržnom centru (TC) Delta City i svim bolje snabdjevenim knjižarama u Crnoj Gori, kazala je Adrijana Husić iz Communication Studia Cassiopeia.

Husić je agenciji MINA rekla da se 11. izdanje Bojanke znatno razlikuje od prethodnih, upravo zbog same teme.

“Priču koju zajedno bojimo i dalje vode tipično crnogorske životinje, koje su ovoga puta smještene u malo interesantnije i neobičnije sitaucije – bilo da se radi o pripremi praznične trpeze, pisanju pisma Đedu Mrazu, kićenju jelke”, rekla je Husić.

Ona je navela da se novo izdanje razlikuje od prethodnih i zato što, kako je navela, prvi put imaju naljepnice koje su sastavni dio same bojanke.

Kako je podsjetila, prvo izdanje Crnogorske bojanke podržao je Glavni grad, kroz program podrške kreativnom preduzetništvu, pa se, kroz taj program, svih 11 izdanja bojanki mogu pronaći u TC Delta City.

“U tom tržnom centru nalaze se i igre memorije “Čudesna Crna Gora”. Svi zainteresovani mogu da pogledaju i, nadamo se, uživaju u igranju igrica”, rekla je Husić.

Ona je dodala da je Crnogorska bojanka dostupna i u svim bolje snabdjevenim knjižarama širom Crne Gore.

“Od kada su izašla prva izdanja Crnogorske bojanke, trudile smo se da pokrijemo sve glavne teme, gradove i regije Crne Gore. Nadamo se da ćemo u tome duhu da nastavimo i u narednoj godini”, rekla je Husić.

Ona je kazala da već postoje ideje u pogledu izdanja na kojima će se raditi tokom februara.

“Zajednička tema svima njima svakako jeste kulturno nasljeđe, ljepote i priča koju pričamo o Crnoj Gori zajedno kroz sliku ali i kratke priče, koje su sastavni dio ovih bojanki”, rekla je Husić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Poraz Budućnost Volija u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija poraženi su večeras u Beogradu od Partizana 78:67,...