fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNjemačka televizija Hessischer Rundfunk snima u Crnoj Gori

Njemačka televizija Hessischer Rundfunk snima u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) domaćin je novinarima njemačke državne televizije Hessischer Rundfunk, koji će do 7. avgusta boraviti u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Iz NTO su objasnili da je cilj posjete realizacija putopisne emisije Putovanja – doživite Crnu Goru, koja je namijenjena turistima mlađe životne dobi.

“U emisiji voditeljka Nina Heins putuje kroz posebne regije i zemlje i istražuje šta mladi mogu da dožive u destinaciji. Fokus emisije, koja će se snimiti u Crnoj Gori, biće na aktivnom odmoru, gastronomiji, crnogorskoj kulturi i tradiciji“, saopštili su iz NTO.

Oni su dodali da su NTO i lokalne turističke organizacije pripremile raznovrstan program kroz koji će novinari imati priliku da se upoznaju sa značajnim dijelom crnogorske turističke ponude.

Kadrovi za emisiju biće snimani na atraktivnim turističkim lokacijama u Baru, Ulcinju, Kotoru i Perastu, Herceg Novom, Plužinama, Pljevljima i nacionalnim parkovima Durmitor, Skadarsko jezero i Lovćen.

“Njemački novinari će posjetiti Stari Bar, gdje će imati priliku da uživaju u degustaciji maslinovog ulja i pripremi bakvale. U Ulcinju će posjetiti Park prirode Ulcinjska solana i Veliku plažu kada će imati priliku da se oprobaju u kajtsurfingu. Rafting na rijeci Tari, zip line, planinarenje na Bobotov kuk, kanjonig, posjeta eko selima, manastiru Ostrog, Husein-pašinoj džamiji, mauzoleju na Lovćenu i Plavoj špilji samo su dio aktivnosti koje smo za novinare TV Hesišer Rundfunk organizovali u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama”, kazali su iz NTO.

Njemačka televizija Hessischer Rundfunk dio je ARD asocijacije koju čine najveće javne radiodifuzne korporacije u Njemačkoj. Očekuje se da će emisija Putovanja – doživite Crnu Goru prilikom prvog prikazivanja privući pažnju preko milion gledalaca, što će imati izuzetan promotivni efekat za Crnu Goru kao turističku destinaciju na tržištu Njemačke.

Iz NTO su kazali i da su organizaciju te studijske posjete podržale lokalne turističke organizacije Ulcinja, Bara, Kotora, Herceg Novog i Pljevalja, Opština Kotor, Narodni muzeji Crne Gore, Nacionalni parkovi (NPCG), Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i hoteli Conte i Bianca Resort & Spa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...