fbpx
NaslovnicaCovid19Crna Gora može biti zadovoljna stepenom vakcinacije

Crna Gora može biti zadovoljna stepenom vakcinacije

Podgorica, (MINA) – Crna Gora i njeni građani mogu biti zadovoljni stepenom vakcinacije, ocijenila je šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Podgorici, Mina Brajović.

Ona je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, govoreći o masovnoj vakcinaciji, kazala da brojke najviše govore same za sebe.

“Ako vidimo procenat vakcinisanih u Crnoj Gori, a sa druge da je oko 11 odsto prosjek obuhvata prve doze u zemljama srednjeg nivoa razvoja, da je prosjek u regionu Evrope koji obuhvata 53 zemlje oko 20 odsto, mislim da su to razlozi da Crna Gora i njeni građani budu zadovoljni”, navela je Brajović.

Ona je čestitala nacionalnim vlastima i građanima na odgovornom odnosu prema imunizaciji koja je, kako je kazala, okosnica čitavog nacionlanog odgovora na Kovid-19.

Brajović je istakla da je svi moraju biti svjesni činjenice da „smo i dalje u akutnoj fazi pandemije“.

“Moramo da budemo oprezni, moramo da vodimo računa, da budemo disciplinovani, poštujemo mjere, da svi radimo na tome da vakcinacija što brže teče i što veći procenat populacije bude vakcinisan, da se ne bi desilo da nas svijetlo na kraju tunela zaslijepi”, upozorila je Brajović.

Govoreći o preporukama da se u Crnoj Gori maske nose i na otvorenom i zatvorenom, ona je pojasnila da sve zemlje imaju pravo da suvereno donose odluke.

“Bitno je da one budu utemeljene na procjeni rizika”, dodala je Brajović.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...