fbpx
NaslovnicaMina SportMilenković: Reprezentacija san svakog sportiste

Milenković: Reprezentacija san svakog sportiste

Podgorica, (MINA) – San svakog sportiste je da predstavlja svoju državu na velikim takmičenjima, kazao je tehničar Mediterana Rastko Milenković.

Talentovani odbojkaš, koji je 21. februara proslavio 17. rođendan, bio je lider mlade ekipe Mediterana koja je 2019. godine postala pionirski prvak Crne Gore.

Milenković je kazao da su njegove dobre igre rezultat vrijednog rada, navodeći da ima još dosta prostora za napredak.

“Na tome ću raditi, jer bez rada nema ni napretka. Odbojka je moja velika ljubav i kao sve velike ljubavi, ona mi daje snagu i polet da budem još bolji”, kazao je Milenković.

On je istakao da je boravak na pripremama reprezentacije bilo nezaboravno i vrijedno iskustvo.

“Osim na klupskom planu, svako želi da se ostvari i na reprezentativnom nivou, san svakog sportiste je da predstavlja državu na velikim takmičenjima. Ukoliko se stvore uslovi, volio bih da zaigram za reprezentaciju Crne Gore”, rekao je Milenković u izjavi za zvanični sajt Odbojkaškog saveza.

Govoreći o poziciji u timu, on je istakao da je od samog starta želio da bude tehničar.

“To je motor tima, onaj koji povezuje sve karike u timu i razigrava ih. Meni je zadatak olakšan, jer u našem klubu vlada veliko prijateljstvo među igračima i samim tim doprinos na terenu je bolji”, kazao je kazao je Milnković.

Talentovani odbojkaš naglasio je da je za njegov razvoj najzaslužniji trener Mediterana Predrag Ćorluka.

“Treneri nas uče da budemo bolji ljudi i da pojedine vještine i taktike bolje usavršimo i primijenimo. Svakako bih izdvojio mog trenera, Ćorluku, koji je prepoznao moj talenat, naučio me svemu što znam i još me uči”, rekao je Milenković.

On je kazao da mu je uzor Nikola Grbić.

“Odbojku gledam kad god mogu, a Nikolu Grbića vidim kao uzor ka kojem treba težiti. Volim da gledam utakmice Bruna Rezendea”, rekao je Milenković.

Najčitanije