fbpx
NaslovnicaCrna GoraZdravstveni sistem spreman u slučaju širenja kju groznice na ljude

Zdravstveni sistem spreman u slučaju širenja kju groznice na ljude

Podgorica, (MINA) – Crnogorski zdravstveni sistem spreman je da odgovori ukoliko se kju groznica proširi na ljude, poručio je premijer Milojko Spajić.

On je na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanja u vezi sa širenjem kju groznice, rekao da se jutros konsultovao sa ministrom zdravlja Vojislavom Šimunom.

“Građani ne treba da brinu. Zdravstveni sistem je potpuno spreman da odgovori ukoliko bi se kju groznica proširila na ljude”, dodao je Spajić.

On je kazao da će svim stočarima koji su ostali bez grla zbog kju groznice šteta biti nadoknađena, navodeći da će sve druge detalje saopštiti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Spajić je istakao da je određivanje lokacije za zakopavanje uginulih i eutaniziranih grla zaraženih kju kroznice nadležnost isključivo lokalnih samouprava.

On je kazao da Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija nema nikakve veze sa eventualnim boravkom nastavnika i djece u Srbiji, na Dan srpske zastave.

“Na vannastavne aktivnosti i gdje ko provodi slobodno vrijeme, ne možemo uticati”, rekao je premijer.

Na pitanje da li će, osim ranije dogovorenog, prosvjetarima od oktobra biti povećanje plate i kroz program Evropa sad 2, ministar finansija Novica Vuković je rekao da će ministarka prosvjete, Anđela Jakšić Stojanović uskoro informisati javnost o povećanju zarada u prosvjeti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije