fbpx
NaslovnicaCrna GoraU više gradova održane litije

U više gradova održane litije

Podgorica, (MINA) – U nekoliko crnogorskih gradova danas i večeras su održane litije u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Litije su organizovane u Podgorici, Baru, Nikšiću, Beranama, Bijelom Polju, Andrijevici, Herceg Novom, Danilovgradu, Plužinama i na Žabljaku.

Litiju u Baru, koja je održana ranije danas, predvodio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

On je poručio da je vlast, ako je narodna, dužna da čuje glas naroda.

„Naroda koji priznaje i državu i vlast i sve, ali ne može da prihvati nenarodne, protivnarodne, bezbožne, bratoubilačke, bratomrzačke zakone da se po njima upravlja Crna Gora“, kazao je Amfilohije

On je, kako je objavljeno na sajtu Mitropolije, rekao da vlast hoće hramove Božije da opljačka, oskrnavi i oduzme od naroda.

„Nadamo se da će ovi koji su na vlasti, ako zaista poštuju narod, čuti glas naroda i odbaciti te bezumne zakone, koji su zakoni bezakonja kakvih nema nigdje u Evropi“, poručio je Amfilohije.

U Podgorici je održan moleban u Hramu Hristovog vaskrsenja, nakon čega je litija, kojoj je prisustvovalo više hiljada ljudi, krenula ka crkvi Svetog Đorđa.

Litiju je predvodio episkop dioklijski Metodije, a kako je saopšteno iz Mitropolije, takav „veličanstveni događaj se na pamti u novijoj istoriji Podgorice, ali ni Crne Gore“.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Auto-putem od početka godine prošlo 676,84 hiljade vozila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Auto-putem Princeza Ksenija je od početka godine prošlo 676,84 hiljade vozila. Prema...

Sjutra je Vaskrs

Dalas u polufinalu